Eğlence

Spotify tartışma yaratan nefret eylemi politikasını geri çekiyor

spotify müzik

spotifySpotify kısa bir süre önce bundan böyle gerçek hayatta nefret eylemi veya söylemi gerçekleştirmiş müzisyenleri platformunda öne çıkarmayacağını açıklamıştı. Bu açıklama, kısa süre içinde çeşitli tepkileri de beraberinde getirmişti.

Şirket söz konusu politika çerçevesinde nefret eyleminde veya söyleminde bulunan sanatçıların eserlerine özel çalma listelerinde yer vermeme kararı almıştı. Gelen tepkilerin ardından geri adım atan çevrimiçi müzik platformu, kararı uygulamaya koyacak kriterlerin çok muğlak olduğunu belirterek politikanın geri çekileceğini duyurdu.

Yeni yaklaşımının kafa karışıklığı ve endişe yarattığını kabul eden şirket, yeni talimatların paylaşımının öncesinde ekipten ve ana iş ortaklarından yeterince geri bildirim alınmadığını itiraf etmekten de kaçınmadı. Çevrimiçi müzik platformu, hakim ya da jüri rolü üstlenme gibi bir niyetinin olmadığının da altını çizdi.

Yeni politikanın uygulandığı ilk isimler, sayısız kez cinsel saldırıyla suçlanan R. Kelly ve kız arkadaşını dövdüğü mahkeme tarafından kabul edilen rapçi XXXTentacion olmuştu. R. Kelly konusunda Apple Music ve Pandora da Spotify ile benzer bir yaklaşım uygulayacaklarını açıklamışlardı.

Ancak Spotify’ın yeni politikasına sanatçılar ve plak şirketlerinin tepkisi de fazla gecikmemişti. Pulitzer ödüllü şarkıcı Kendrick Lamar’ın da aralarında bulunduğu pek çok kişi, şirketi yeni politikayı ırkçı önyargılar çerçevesinde uygulamakla suçlamıştı. Gelen tepkilerin ardından Spotify hafta içinde geri adım atacağının işaretlerini müzik piyasasına vermiş, şirketin CEO’su Daniel Ek politikanın yanlış biçimde sunulduğunu kabul etmişti.

İLGİLİ HABERLER