Eğlence

Spotify tanıtım kartları ile yeni bir paylaşım yolu sunuyor

spotify tanıtım kartları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify tanıtım kartları ile kullanıcılarına içerik paylaşımı için yeni bir yol sunuyor. Hem müzisyenlerin hem de podcast yayıncılarının oluşturabileceği bu kartlar, içerik sahiplerine Twitter ve Instagram gibi platformlarda şarkılarının veya podcast’lerinin tanıtımını yapmak için yeni bir yöntem sunuyor. Bu kartların dinleyiciler tarafından da paylaşılabileceğini en baştan belirtmekte fayda var.

Kart oluşturmak için Spotify for Artists veya Spotify for Podcasters sitelerine gitmek ve burada ekranda gösterilen talimatları takip etmek gerekiyor. Tanıtım kartları kullanıcıları bir profil sayfasına, şarkıya, albüme veya bir podcast bölümüne yönlendirebilecek.

Buna ek olarak, Spotify’ın oluşturduğu ve popüler içeriklere yer verdiği 33 listeden birine giren şarkı veya podcast’lerin bu başarısı da kartlarda gösterilecek. Kartların hem yatay hem de dikey formatta paylaşıma uygun olarak hazırlandığını belirtmekte de fayda var.

Dinleyiciler de kart oluşturabilecek. Bunun için müzisyen veya podcast yapımcılarının faydalandığı web sitesine gitmeye gerek olmayacak. Spotify’dan yapılan açıklamada, dinleyicilerin de sevdikleri içerikleri kutlama imkanına sahip olmasının önemine çekildi.

Spotify tanıtım kartları ile kendisi için çok önemli olan müzisyen ve podcast yapımcılarına görsel yönü kuvvetli bir reklam aracı sunmuş oluyor.

İLGİLİ HABERLER