Eğlence

Artık popüler egzersiz uygulaması Strava üzerinden Spotify’ı kontrol etmek mümkün

spotify strava

Spotify Strava ile yeni bir iş birliği anlaşmasına imza attı. Bu anlaşmayla egzersiz takip uygulaması Strava üzerinden Spotify’da oynatılan içerikleri kontrol etmek mümkün olacak. Bunun küçük ancak işlevsel bir yenilik olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Bir Strava kullanıcısı uygulama üzerinden Spotify’ı kontrol etmek istediğini doğruladıktan sonra antrenman kayıt ekranının sol alt köşesinde küçük bir “widget” beliriyor. Bu widget’a dokunulduğunda haritanın üstünde bir pencere açılıyor ve kullanıcılara dinledikleri şarkıyı durdurma ya da değiştirme imkanı sunuluyor.

Strava’dan verilen bilgiye göre, uygulamanın dünya genelindeki kullanıcı sayısı 100 milyon. 500 milyon abonesi bulunan Spotify ile yapılan iş birliği, Strava’nın kitlesini büyütme konusunda istekli olduğunu gösteriyor.

spotify strava

Strava’nın Bağlantılı İş Birlikleri’nden sorumlu başkan yardımcısı Mateo Ortega, Spotify ile yapılan anlaşmayı şu sözlerle duyurdu: “Bu yeni özellik, Strava’nın bağlı fitness merkezindeki konumunu daha da sağlamlaştırıyor ve sporu seven küresel aktif insan topluluğunun Strava’daki gücünü gösteriyor.”

Spotify Strava entegrasyonu tüm kullanıcılara açık olacak

Spotify Strava ile yaptığı anlaşma çerçevesinde “Workout” (Egzersiz) listesinin kontrolünü Strava’ya bırakıyor. Bu listedeki şarkılar 20 Nisan’dan itibaren Strava tarafından seçilecek. Spotify ve Strava’ya para ödemeyenler de entegrasyonun sunduğu imkanlardan yararlanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER