Eğlence

Spotify’dan özel çalma listesi oluşturmaya yardım edecek yeni özellik

spotify

Spotify’da hâlihazırda çok sayıda kişiselleştirilmiş çalma listesi bulmak mümkün. Şirket şimdi de kullanıcılarına bu listelerin oluşum safhasında daha fazla kontrol imkanı sunuyor. Daha önce mod, on yıl ve türe göre çalma listesi oluşturmayı mümkün kılan platformun yeni özelliği “Niche Mixes” (Niş Miksler) adını taşıyor. Şirket bu özelliğin tüm kişiselleştirilebilir çalma listelerini eğlenceli bir şekilde birleştirdiğini belirtti.

Artık kullanıcılar Spotify’dan herhangi bir mod veya müzik türü için algoritmayla oluşturulmuş bir çalma listesi hazırlamasını isteyebilecek. Bunun için uygulamanın arama çubuğuna çalma listesinin amacını yazmak ve sonuna “mix” eklemek gerekiyor. Örneğin “ödev” veya “makarna pişirme” gibi terimlerle bu eylemler için çalma listeleri hazırlanabilecek.

Burada sınır, kullanıcıların yaratıcılığıyla çiziliyor. Ancak kullanıcıların yaratıcılığının her zaman kendine özgü sonuçlar vermeyebileceği de belirtiliyor. Bazı zamanlarda kullanıcıların sadece standart listeler görebileceği ifade ediliyor.

Yeni özellik için Spotify Premium abonesi olmak gerekiyor

Bu yeni özellikten yararlanmak için platformun Premium abonesi olmak gerekiyor. Uygulamayı İngilizce kullanmak da özelliğin gereksinimleri arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER