Eğlence

Spotify Spotlight ile yazı, fotoğraf ve videoyu bir arada sunacak

spotify podcast otomobil gorunumu

spotify spotlightÇevrimiçi müzik servisi pazarının lideri Spotify, ses portföyünü “görsel podcast” seçenekleri ile genişletiyor. Söz konusu içeriklerde politika, eğlence ve güncel gelişmeler konu olarak alınacak. Spotify Spotlight adını verdiği bu içerikleri çalma listesi formatında gösterecek. Spotlight’taki içeriklerde yazı, fotoğraf ve video bir arada sunulacak.

Spotlight Spotify’ın mevcut görüntüsünde büyük bir değişiklik yaratmayacak. Şirket, yeni özelliği dinleme deneyimini destekleyen bir araç olarak tanımlıyor. Örneğin, video içeren bir görsel podcast açıldığında video ekranın sol tarafında gösteriliyor.

Spotlight’ın portföyündeki içeriklerde hâli hazırda pop kültürü, spor, müzik ve siyaset gibi konulara değiniyor. Spotify’dan yapılan açıklamada Spotlight’a önümüzdeki ay içinde daha fazla içeriğin ekleneceği belirtildi.

Spotify Spotlight’ı ilk olarak ABD’de kullanıma sunuyor

Spotify Spotlight için çok sayıda önemli medya kuruluşuyla çalışıyor. BuzzFeed News, Cheddar, Crooked Media, Lenny Letter, Gimlet Media ve Genius gibi yayın kuruluşları da Spotify’ın içerik ortakları arasında yer alıyor. İlk olarak sadece ABD’den erişilebilen Spotlight içeriklerine daha sonra diğer ülkelerden de ulaşılabilmesi planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER