Eğlence

Spotify’dan kullanıcılarının işini kolaylaştıracak yeni özellik

spotify abone sayısı

Bazen akıllara bir şarkı sözü takılsa da, o sözün geçtiği şarkının ismini hatırlamak mümkün olmayabiliyor. Ancak artık bu durum için pratik bir çözümden faydalanılabilecek. Spotify iOS ve Android uygulamalarında şarkı sözü ile arama özelliğini kullanıma sunuyor.

Bu özelliğin işleyişi oldukça basit. Spotify’ın arama çubuğuna bir şarkı sözü yazılıyor ve ardından uygulama eşleşen sonuçları kullanıcıların karşısına çıkarıyor. Doğru sonuç olması muhtemel şarkıların altında “şarkı sözü eşleşmesi” şeklinde bir etiket gösteriliyor.

Söz konusu özelliğe ait ilk ekran görüntüsünü Spotify’da tasarımcı olarak çalışan ve özelliği geliştiren ekipte yer alan Lin Wang paylaştı.

Şarkı sözüyle arama özelliğinin şarkı isimlerini hatırlama konusunda sıkıntı yaşayanların işine yarayacağı rahatlıkla söylenebilir. Özellikle şarkıların nakarat kısımlarını iyi hatırlayanlar, bu sayede akıllarına takılan soruların cevabını kolaylıkla alabilir.

Spotify şarkı sözü ile arama özelliğini en büyük rakibi Apple Music’e kıyasla bir hayli geç sunuyor. Apple Music’te 2018’den bu yana şarkı sözü ile arama yapılabiliyor. Spotify, geçtiğimiz haziran ayından bu yana 26 ülkede Musixmatch iş birliğiyle şarkı sözlerini gerçek zamanlı olarak gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER