Eğlence

Spotify başkaların dinlediği listelerin önerileri etkilemesinin önüne geçiyor

spotify

Spotify “Beğeni Profilinin Dışında Bırak” şeklinde Türkçeye çevrilebilecek yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. Bu özellik, kullanıcılara kişiselleştirilmiş önerilerini etkilemesini istemedikleri çalma listelerini seçebilmeleri sağlıyor.

Şirketten verilen bilgiye göre, bu özellik sayesinde çalma listelerinin önerilen içeriklerdeki etkisini azaltmak mümkün olacak. Çocuğunuz için çaldığınız şarkılara benzer şarkıların Daily Mix listelerine ve algoritmik olarak hazırlanmış diğer içeriklerin arasına girmesini bu özellik sayesinde engelleyebileceksiniz.

Bu özelliğin şu an için sadece çalma listeleri için kullanılabildiğini belirtmekte fayda var. Albümler veya tek tek şarkılar için bu özellik kullanılamıyor. Şirketten verilen bilgiye göre, bu listelerdeki beğenilen şarkılar ise hâlâ önerileri etkileyebilecek. Dolayısıyla kullanıcıların aile üyelerinden kalp ikonuna dokunmamalarını istemeleri yerinde olabilir. Bu özelliğin getirdiği değişiklikler geçmişe dönük şekilde uygulanabilecek.

Spotify yeni özelliğinin dağıtımına başladı

Spotify yeni özelliğinin dağıtımına başlamış durumda. Ancak dağıtım kademeli olarak gerçekleştirildiği için tüm kullanıcıların bu imkandan faydalanmaya başlaması zaman alacak. Özellik iOS, Android, masaüstü ve web uygulamalarında kullanılabilecek.

İLGİLİ HABERLER