EğlenceManşetler

Spotify Premium abonelik ücretlerine zam geldi

spotify 2023 yılın özeti

Spotify Premium abonelik ücretlerine Türkiye’de son olarak şubat ayının başında zam yapmıştı. Şirket bu zammın üzerinden henüz neredeyse altı ay geçmişken fiyatları bir kez daha artırdı. Şirket geçtiğimiz yıl da ağustos ayının başlarında Premium paketlerinin fiyatlarını yukarıya çekmişti. Dolayısıyla Spotify’ın zam konusunda belli bir istikrar yakaladığı söylenebilir. Fiyat artışının pek çok ülkede geçerli olduğunu belirtmekte de fayda var.

Son zamla birlikte bireysel Premium aboneliğinin aylık ücreti 29,99 TL’den 39,99 TL’ye çıktı. Aynı çatı altında yaşayan iki kişinin dahil olabileceği Premium Duo paketinin fiyatı ise zammın ardından 39,99 TL’den 54,99 TL’ye yükseldi.

Altı hesabın katılabileceği Premium Aile planının aylık ücreti zamdan önce 49,99 TL idi. Son güncellemeyle birlikte Premium Aile paketinin aylık fiyatı 64,99 TL oldu. Öğrenci paketinin aylık abonelik ücreti ise 14,99 TL’den 21,99 TL’ye çıktı.

Spotify henüz fiyat artışı konusunda abonelerini resmi olarak bilgilendirmiş değil. Ancak Spotify’ın internet sitesinde Premium bölümüne gidildiğinde yeni fiyatları görüntülemek mümkün oluyor.

Spotify Premium zammı sürpriz değil

Spotify Premium fiyatlarındaki artışın bir sürpriz olduğunu söylemek pek mümkün değil. Zira kısa süre önce servisin ABD fiyatlarına zam yapılacağına dair haberler gündeme gelmişti. Bu zammın Türkiye’ye yansıması da kaçınılmaz bir durum olarak nitelenebilir. Zira Türkiye’de dolar kurunun son aylardaki hızlı artışı nedeniyle pek çok uluslararası servisin abonelik ücretleri artmıştı.

İLGİLİ HABERLER