Eğlence

Spotify Premium aboneleri her ay 15 saat boyunca sesli kitap dinleyebilecek

spotify premium sesli kitap

Spotify Premium abonelerine yeni bir imkan sunuyor. 4 Ekim’den itibaren İngiltere ve Avustralya’daki Premium aboneleri, 150 binden fazla sesli kitaba herhangi bir ekstra ücret ödemeden erişebilecek. Bu imkan, 2023 sona ermeden ABD’de de kullanıma sunulacak.

Spotify oldukça geniş bir sesli kitap seçkisi sunsa da, burada bir kısıtlama olduğunu belirtmek gerekiyor. Premium aboneleri her ay 15 saat boyunca ekstra bir ücret ödemeden sesli kitap dinleyebilecek. Ekstra 10 saat daha sesli kitap dinlemek isteyenlerin ise 11 dolar daha ödemesi gerekecek.

Bu da Spotify’ın servisini Audible’ın sesli kitap hizmetinden daha pahalı olduğu anlamına geliyor. Audible’a ABD’de aylık 8 dolar karşılığında abone olunabiliyor ve bir dinleme sınırı uygulanmıyor. Şirket sesli kitapları ilk defa geçtiğimiz yılın eylül ayında platformuna eklemişti. Kullanıcılar Spotify’ın kütüphanesindeki 300 bin kitaptan birini satın alıp sesli şekilde dinleyebiliyordu. Sesli kitapların Premium kapsamına eklenmesi, Spotify’ın tüm sesli içeriklerin tüketimi için tek mecra olma hedefini gözler önüne seriyor. Bu hedefe giden yolda 15 saatlik ücretsiz dinleme süresinin ne kadar işe yarayacağı ise zamanla anlaşılacak. 15 saatin kimileri için uzun kimileri içinse kısa bir süre olduğu söylenebilir.

Spotify’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Kişiselleştirilmiş müzik, podcast’ler ve sesli kitapları tek bir platformda sunmanın; en sevdiğiniz sanatçılar, podcast yayıncıları, yaratıcılar ve yazarlarla tek bir noktadan bağlantı kurmanız için size üstün bir yol sağladığına inanıyoruz.”

Kullanıcılar yine Spotify’ın kütüphanesinden diledikleri sesli kitabı satın alıp herhangi bir süre sınırlaması olmadan dinlemeye devam edebilecek. Sesli kitap özelliği, kullanıcıların dinlemeyi bıraktıkları noktaya bir ayraç koyarak aynı yerlerin tekrar dinlenmesini engelliyor. Buna ek olarak, sesli kitap dinlerken uyku zamanlayıcısını aktif hâle getirmek de mümkün. Sesli kitaplar çevrimdışı dinleme için cihaza indirilebiliyor.

Spotify Premium üyeleri dışında başka kimler sesli kitap dinleme imkanından yararlanabiliyor?

Sesli kitap dinleme imkanı şimdilik sadece Spotify Premium üyeleri ile Aile ve Duo planlarının hesap yöneticilerine sunuluyor. Yani Aile ve Duo planlarındaki diğer kullanıcılar için ücretsiz sesli kitap erişimi söz konusu değil. Ancak Spotify önümüzdeki dönemde bu özelliğin kapsamını genişletmeyi planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER