EğlenceManşetler

Spotify’ın Premium abone sayısı 83 milyona yükseldi

spotify connect otomatik kapatma

spotify premiumSpotify 2018’in ikinci çeyreğine ait finans raporunu yayınladı. Söz konusu rapor, şirketin operasyonlarına ilişkin önemli verileri de barındırıyor. Buna göre, ikinci çeyreğin sonu itibarıyla Spotify Premium abonelerinin sayısı 83 milyona ulaştı.

Çevrimiçi müzik servisine ücret ödeyerek erişenlerin sayısı ocak ayında 70 milyon olarak açıklanmıştı. Spotify’ın ücretli ve ücretsiz abonelerinin toplam sayısı ise geride kalan çeyrek itibarıyla 180 milyonu aştı.

Premium abonelerinin sayısındaki artışın sürmesi, Spotify için iyi haber niteliği taşıyor. Bu yılın başlarında borsada işlem görmeye başlayan şirketin üzerinde güçlü büyümesini sürdürmesi ve gerçek anlamda kâr etmesi yönünde bir baskı bulunuyor.

Spotify’ın çevrimiçi müzik pazarındaki en büyük rakibi olan Apple Music’in abone sayısı ise nisan ayında 40 milyonu geçmişti. Ücretsiz erişim seçeneği bulunmayan Apple Music’in yıl sonu itibarıyla Spotify’ın Premium paketinden daha fazla aboneye sahip olabileceği söylense de, henüz küresel ölçekte bu pek mümkün görünmüyor. Ancak ABD pazarında işlerin farklı bir seyir izleyebileceği de bir süredir konuşuluyor.

Yine de, Spotify Premium abonelerinin sayısındaki artış, şirket için artan rekabete rağmen işlerin yolunda gittiğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER