Eğlence

Spotify’ın Premium abone sayısı 180 milyona ulaştı

spotify premium android

Son zamanlarda Joe Rogan nedeniyle tartışmaların göbeğinde olan Spotify, 2021’in son üç ayına ait finans raporunu kamuoyuyla paylaştı. Finans raporu tartışmaların gölgesinde kalsa da, önemli bilgiler içeriyor. Spotify Premium abone sayısındaki artış, raporda göze çarpan noktalar arasında yer alıyor.

Spotify CEO’su Daniel Ek, finans raporunun değerlendirildiği toplantıda Joe Rogan kriziyle ilgili soruları da yanıtladı. Rogan’ı platformda tutma kararının arkasında duran Ek, tartışmayı “ifade özgürlüğü” çerçevesine çekmeye çalıştı. Ek, Spotify’ın tüm sesli içerik yapımcılarının fikirlerinden bağımsız olarak hayatlarını kazanabileceği bir platform olduğunu dile getirdi.

Kreatif ifade özgürlüğü ve kullanıcı güvenliği arasında denge kurmaya çalıştıklarını söyleyen Spotify CEO’su, bunun çok karmaşık bir konu olduğunun altını çizdi. Ek, Rogan tartışmasından kaynaklanan abone kayıplarının bir sorun teşkil edip etmeyeceği konusunda bir şey söylemek için erken olduğunu dile getirdi.

Spotify CEO’su şirketinin COVID-19 ile ilgili podcast’lere uyarı ekleyeceğini de hatırlattı. İçerik moderasyon politikalarını da herkesin erişimine açtıklarını belirten Ek, bunların kendisini iyi hissettirdiğini ifade etti.

Spotify’ın aylık aktif kullanıcı sayısı yüzde 18 oranında arttı ve 406 milyona ulaştı. Spotify Premium abonelerinin sayısı ise 180 milyonu buldu. Reklamların şirket gelirlerindeki payı ise yüzde 15 oldu. Ek, ekibini tamamen özel içerikler yerine belli bir dönem için Spotify’a özel içerikler sunmaya teşvik ettiğini dile getirdi. Spotify CEO’su önümüzdeki dönemde 50 milyon içerik yapımcısına ulaşmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda yatırımlarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER