Eğlence

Spotify COVID-19 podcast’lerine uyarı ekleyecek

spotify premium

ABD’li komedyen Joe Rogan’ın podcast’lerinde COVID-19 hakkında yanlış bilgiler vermesi nedeniyle podcast’lerin yayıncısı Spotify ciddi tepkilerle karşılaşıyor. Müzisyenler Neil Young ve Joni Mitchell, Rogan’a karşı yaptırım uygulamadığı için şarkılarını Spotify’dan çekme kararı almıştı. Bu tepkilere karşı Spotify’dan beklenen açıklama sonunda geldi.

Spotify’dan CEO Daniel Ek’in imzasıyla yapılan açıklamada, kullanıcıların pandemiyle ilgili doğru bilgilere yönlendirilmesi için yeni önlemlerin uygulanacağı belirtildi. İçerik politikasında şimdiye kadar şeffaf olmadıklarını kabul eden Ek, tüm bu tartışmaların göbeğindeki isim olan Rogan hakkında ise konuşmadı.

Önümüzdeki günlerden itibaren COVID-19 hakkında konuşulan podcast’lere bir içerik uyarısı eklenecek. Bu uyarı kullanıcıları doğrudan Spotify’ın COVID-19 Merkezi’ne yönlendirecek. Bu merkezin mevcut yapısında kullanıcıları BBC, ABC News ve Foreign Policy’nin ilgili podcast’lerine yönlendiren bağlantılar bulunuyor.

Ek, “Bildiğimiz kadarıyla bu tarz bir içerik danışmanlığı bir podcast platformu için ilk niteliği taşıyor” ifadesini kullandı. Ancak Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar benzer önlemleri çok daha uzun süre önce hayata geçirmişti.

Spotify CEO’su Ek, COVID-19 hakkındaki yanlış bilgilerin yayılmasını engelleme konusundaki sözlerine şöyle devam etti: “Hem içerik yapımcılarının ifade özgürlüğünü korumak hem de kullanıcılarımızın güvenliğini sağlamak arasında bir denge kurmamız gerektiğini biliyoruz. Bana göre, bu rolde içerik sansürcüsü durumuna düşmememiz gerekiyor. Ancak bir taraftan da kurallarımız var ve bu kuralları ihlâl edenlere karşı yaptırımlar uyguluyoruz.”

İLGİLİ HABERLER