Eğlence

Spotify’dan müzik severlerin hoşuna gidecek yeni podcast formatı

spotify podcast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify podcast ve müziği yakınlaştıracak bir adım atıyor. Şirket, podcast’lerde bir şarkının tamamının çalınmasını mümkün kılan yeni bir formatı test ettiğini açıkladı. Daha önce podcast’lerde şarkıların sadece belli kısımları duyulabiliyordu. İçerik sahipleri, Spotify’ın sahibi olduğu podcast oluşturma uygulaması Anchor üzerinden bu formatta podcast’ler hazırlayabilecek. Yeni format, Spotify’ı şarkıların telif hakkı problemi olmadan tamamen çalınabildiği tek podcast platformu hâline getirecek.

ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve İrlanda’daki podcast yapımcıları bu formattan yararlanabilecek. Bu format sayesinde tıpkı bir radyo gibi şarkıların tanıtımı yapılabilecek veya müzik temalı podcast’lerde şarkılar hakkında bilgi vermek daha kolay olacak. Anchor üzerinden oluşturulacak bu içeriklere sadece Spotify üzerinden erişilebilecek.

Aslında bu yeni formatla oluşturulan içeriklerin tümü Spotify’a özgü olmak zorunda. Zira teknolojinin temelinde Spotify’ın plak şirketleriyle yaptığı lisans anlaşmaları bulunuyor. Spotify, bu format sayesinde podcast’lerin yorumlu bir çalma listesine dönüşebileceğini belirtti.

Şarkıların tamamını duymak için Spotify Premium abonesi olmak gerekiyor. Ücretsiz kullanıcılar, şarkıları direkt olarak çalamadıkları için şarkıların sadece 30 saniyelik kısmını duyabilecek.

Spotify bu yeni formatla hazırlanan yedi yeni podcast’in de duyurusunu yaptı. Bu yeni formatların hepsinin odak noktasında müzik olacak. Bu podcast’lerde ve Anchor üzerinden yapılan diğer benzer programlarda kullanıcılar içerikle etkileşime geçebilecek. Şarkılar daha sonra dinlemek için kaydedilebilecek veya podcast’in bölümlerini atlamak mümkün olacak.

Spotify bu yeni formatla podcast yapımcıları için program başlatma ve sürdürme konusunda daha çekici bir mecraya dönüşüyor. Spotify tüm içerik oluşturuculara birer radyo DJ’i olma fırsatı veriyor.

İLGİLİ HABERLER