Eğlence

Spotify’dan podcast keşfi için kişiye özel liste

spotify podcast

Spotify, podcast önerilerini kişiselleştirme yolunda ilk somut adımını attı. Şirket, “Your Daily Podcast” (Günlük Podcast’iniz) adını taşıyan çalma listesini kullanıma sundu. Bu listede kullanıcılara her gün dinleyebilecekleri yeni podcast’ler önerilecek.

Bu özelliği bir süredir test eden ve sonuçlardan memnun olan şirket, podcast listesini belli ülkelerde kullanıcılarla buluşturmaya başladı. İlk etapta ABD, Birleşik Krallık, Almanya, İsveç, Brezilya, Meksika, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki Spotify aboneleri bu yeni özellikten yararlanabilecek.

Spotify’ın podcast listesinde kullanıcıların takip ettiği podcast kanallarının içeriklerinin yanı sıra platformun önerileri gösteriliyor. Şirketin ürün tasarımı direktörü Emily Rawitsch, The Verge sitesine yaptığı açıklamada, listede uzun podcast bölümlerinin ve kısa haberlerin de bulunacağını belirtti. Spotify yöneticisi, listeye ekleyecekleri içerikler konusunda süre, eski veya yeni içerik gibi bir kriterin uygulanmayacağının da altını çizdi.

Rawitsch, Spotify’ın podcast öneri algoritmasının nasıl çalıştığı konusunda fazla detaylı bilgi vermedi. Kullanıcılara ilginç gelecek içeriklerin nasıl belirleneceği de belirsizliğini koruyor. Müzik içeriklerinden farklı olarak, podcast’lerde seçimi zorlaştıran farklı faktörler devreye giriyor. Örneğin, sunucunun sesi bu kriterler arasında yer alıyor. Ancak Spotify, bu faktörlere nasıl yaklaştığı konusunda da sessiz kalmayı tercih ediyor.

Spotify podcast önerileri için dinleyici davranışına odaklanacak

Spotify’ın algoritmalara yardımcı olmak adına perde arkasında podcast’lerin yazılı metnini çıkarıp çıkarmayacağı bilinmiyor. Buna ek olarak, ekibin türlere göre etiketleme konusunda izleyeceği yaklaşım da belirsizliğini koruyor.

Spotify şu an için sadece podcast önerileri konusunda dinleyici davranışına ve geçmişine odaklanacağını belirtmekle yetinmiyor. Şirket, ilerleyen dönemlerde daha geniş kapsamlı podcast önerileri sunacağının da altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER