Eğlence

Spotify yakında otomobiller için bir müzik çalar çıkarabilir

spotify

spotifyHafta içinde hisseleri New York Borsası’nda işlem görmeye başlayan Spotify, dünyanın en popüler çevrim içi müzik servisi konumunda. Şirketin bu gücünden fiziksel bir üründe de yararlanmaya istediğine dair haberler de bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu doğrultuda bir akıllı hoparlörün veya otomobiller için bir müzik çaların çıkarılabileceği iddia ediliyor.

Bazı Spotify abonelerinin Reddit’te yaptığı paylaşımlar, şirketin donanım konusundaki ilk durağının otomobiller için bir müzik çalar olacağını düşündürüyor. Uygulama içinde bir teklifle karşılaştıklarını belirten kullanıcılar, aylık 12.99 ila 14.99 dolarlık fiyatlarla kendilerine otomobil için müzik çalar önerildiğini ifade etti. Söz konusu teklife tıklandığında kullanıcıların bir hata mesajıyla karşılaştıkları belirtilirken, bazı kullanıcılar cihazda yerleşik 4G bağlantısının bulunduğu bilgisini gördüklerini dile getirdi.

Konu çevrimiçi müzik servisinin destek forumlarında da gündeme geldi. Forum yöneticileri, kullanıcıların karşısına çıkan tekliflerin bir test olabileceğini ve konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını söylemekle yetindi. Paylaşılan ekran görüntüleri cihazın sesle kontrol desteğine de sahip olduğunu da gösterirken, şirketin geçtiğimiz ay itibarıyla uygulama içinde sesle aramayı test etmeye başlamış olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Spotify cephesi konuyla ilgili olarak bir açıklama yapmazken, çok sayıda insanın bu teklifle karşılaşması ortada somut bir cihaz olduğunu düşündürüyor. Şirket 24 Nisan’da bir duyuru yapacağını açıklasa da, bu duyurunun ne ile ilgili olduğu konusunda ipucu vermiş değil.

İLGİLİ HABERLER