Eğlence

Obama çifti Spotify’la yeni podcast anlaşması imzalamayacak

barack michelle obama spotify podcast

Spotify ile eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama arasındaki özel podcast içeriği anlaşması önümüzdeki ekim ayında sona erecek. Bloomberg’in haberine göre, taraflar arasında yeni bir anlaşma olmayacak.

Obama çiftinin Higher Ground isimli yapım şirketinin birden fazla program hazırlamasına ve bunu farklı mecralarda yayınlamasına izin verecek bir iş ortağı aradığı söyleniyor. Spotify ise bu tarz ünlü isimlerle yaptığı anlaşmalarda hazırlanan içeriklerin kendisine özel olmasını istiyor. Şirketin bu nedenle Obama çiftine yeni bir sözleşme teklif etmediği söyleniyor.

Higher Ground’un Amazon Audible ve iHeartMedia’nın aralarında bulunduğu platformlarla görüştüğü belirtilirken, bu görüşmelerin sonunda on milyonlarca dolar değerinde bir anlaşmaya imza atılabileceği ifade ediliyor. Barack ve Michelle Obama’nın ayrı ayrı sekiz bölümlük programlar hazırlamayı planladığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Obama çifti ve Spotify arasındaki anlaşmanın 25 milyon dolar değerinde olduğu söyleniyor. Barack Obama’nın Bruce Springsteen ile birlikte sunduğu Renegades: Born in the USA ve The Michelle Obama Podcast, söz konusu iş birliğinin meyveleri olmuştu. Eski ABD First Lady’sinin arkadaşları ve aile üyeleriyle olan ilişkileri hakkında konuştuğu The Michelle Obama Podcast, 2020’de Spotify’ın en popüler içerikleri arasına girmiş ve daha sonra başka platformlarda da dinleyicilerle buluşmuştu.

Obamaların şirketi Higher Ground’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak Obama çifti ve Spotify arasında ekstra içeriklerin sunumu konusunda da bir anlaşmazlık olduğu söyleniyor. Obamaların gençlerin sesini duyurmasına yardımcı olacak başka içerikler hazırlamak istediği, ancak bunun da Spotify’ın vizyonuyla örtüşmediği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER