Eğlence

Barack ve Michelle Obama Spotify için podcast hazırlayacak

barack michelle obama spotify podcast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify podcast yayıncılığı konusunda bir süredir oldukça iddialı adımlar atıyor. Çevrimiçi müzik servisi, bu iddialı adımlara bir yenisini daha ekledi. Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Spotify’ın podcast açılımına katılan en yeni isimler oldular.

Anlaşma, Obama çiftinin prodüksiyon şirketi Higher Ground ve Spotify tarafından yapılan ortak bir açıklamayla duyuruldu. Uzun süreli olduğu belirtilen anlaşmanın maddi koşulları konusunda ise bilgi verilmedi. Obama çifti, Higher Ground’u geçtiğimiz yıl Netflix için film, belgesel ve dizi yapmak için kurmuştu.

Obama çifti, anlaşmanın duyurulması için yapılan açıklamada podcast’ler sayesinde “diyalogu genişletme” imkânı bulacaklarına dikkat çekti. Eski ABD Başkanı Barack Obama, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Podcast’ler üretici diyalogları teşvik etmek, insanları güldürmek, insanları düşündürmek ve hepimizi yakınlaştırmak için inanılmaz bir fırsat sunuyor.”

Michelle Obama ise podcast’lerin kulak ardı edilen veya susturulan seslerin duyulmasını sağladığını dile getirdi. Açıklamada Obama çiftinin podcast’lerinde değineceği konular ve podcast yayınlarının ne zaman başlayacağı konusunda bilgi verilmedi.

Dünyanın en büyük çevrimiçi müzik platformu olan Spotify’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 217 milyonu geçmiş durumda. Yapılan açıklamada, dünyanın en önemli seslerinden ikisiyle çalışmanın Spotify için bir ayrıcalık olduğunun altı çizildi. Spotify podcast yayıncılığı konusundaki iddiasını Barack ve Michelle Obama ile yaptığı anlaşmayla bir kez daha göstermiş oldu.

İLGİLİ HABERLER