Eğlence

Spotify nefret söylemiyle mücadelesinde kapsamı genişletiyor

spotify connect otomatik kapatma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify nefretÇevrimiçi müzik platformu Spotify nefret söylemiyle mücadelesini şarkı sözlerinin ötesine taşımaya hazırlanıyor. Şirket bundan böyle nefretle dolu davranışlarda bulunan müzisyenlere karşı da harekete geçecek.

Çevrimiçi müzik servisi, yaptığı açıklamayla nefret söylemi barındırdığına inandığı içerikleri öne çıkarmayacağını veya yerine göre platformdan tamamen kaldıracağını duyurdu. Spotify’ın açıklamasında “Değerlerimizin yaptığımız işin tamamına yansıması bizim için çok önemli. Bu durum dağıtımda da, promosyonda da, içerik oluşturma sürecinde de geçerli.” ifadeleri kullanıldı.

Spotify müzikte nefret söylemini ise şu kelimelerle tanımladı: “Irk, din, cinsiyet, etnik köken, uyruk, cinsel yönelim veya fiziksel engel gibi gerekçelerle bir kişi veya gruba saldıran, saldırıya teşvik eden veya saldırıyı savunan içerikler nefret söylemi ekseninde değerlendirilmektedir.”

Nefret söylemiyle mücadele için çok sayıda sivil toplum örgütüyle çalışan şirket, bir taraftan da kendi bünyesi içinde bir denetleme mekanizması işletiyor. Çevrimiçi müzik platformu, önümüzdeki dönemde kullanıcılarından gelen geri bildirimleri de değerlendirmeyi planlıyor.

Spotify nefret söylemiyle mücadelesini sadece sözle sınırlı tutmuyor. Şirket bundan böyle adı şiddetle veya nefret eylemleriyle anılan müzisyenleri platformunda öne çıkarmayacak. Bu yeni politikadan etkilenen ilk tanınmış isim ise R. Kelly olacak. Hakkında cinsel taciz ve zorla alıkoyma gibi suçlamalar bulunan şarkıcının içerikleri Spotify’ın çalma listelerinden çıkarılacak ve Haftalık Keşif gibi listelere eklenmeyecek. Dileyen kullanıcılar R. Kelly’yi Spotify’da dinlemeye devam edebilecek.

İLGİLİ HABERLER