Eğlence

Spotify popüler müzik oyunu Heardle’ı satın aldı

spotify müzik

Spotify müzik bilgisini ölçen Heardle isimli oyunu satın aldığını açıkladı. Wordle‘ın başarısının ardından ortaya çıkan Heardle, Spotify’ın oyun alanındaki ilk hamlesi olma niteliğini taşıyor.

Şirket, Heardle’ın iki görevi birden yerine getirmesini umuyor. Bunlardan ilki, müzik tutkunlarının platformla olan etkileşimini yüksek tutmak olacak. Spotify aynı zamanda Heardle’ın bir müzik keşif aracı işlevini görmesini hedefliyor.

Spotify’ın müzikten sorumlu küresel yöneticisi Jeremy Erlich, Heardle’ın satın alınmasıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Sürekli olarak müzik keşfini geliştirmenin ve sanatçıların yeni hayranlara ulaşmasının yeni yollarını arıyoruz. Heardle milyonlarca müzik severi hem bildikleri ve sevdikleri şarkılarla hem de yeni şarkılarla buluşturmakta çok iyi bir iş çıkarıyor. Aynı zamanda arkadaşlar müzikal bilgilerini birbirleriyle yarıştırabiliyor.”

Heardle’a ilk etapta yine kendi internet sitesi üzerinden erişilecek. Oyuncuların şarkıları altı denemede bulması gerekiyor. İlk denemede oyunculara başlangıç notaları verilirken, daha sonraki seferlerde dinletilen örnek kesitlerin süresi biraz daha uzuyor. Sonuç bulunduğunda kullanıcılar ilgili şarkının Spotify bağlantısını görecek.

Spotify milyonlarca kişi tarafından oynanan Heardle için ödediği miktar konusunda bilgi vermedi. Heardle’ın Spotify’a entegrasyon sürecinde ilk duraklar ABD, Avustralya, İngiltere, İrlanda, Kanada ve Yeni Zelanda olacak. Daha sonrasında İngilizce dışındaki dillerde ve farklı ülkelerde de entegrasyon sağlanacak.

Spotify müzik bilgisini ölçen Heardle’ı satın alarak bugüne kadar sunduğu sosyal özelliklere uygun bir adım daha atmış oldu. Heardle’ın Spotify’ın yıl sonu özetlerini paylaşmayı seven kullanıcılarının ve genel olarak müzik severlerin hoşuna gidecek bir deneyim sunduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER