EğlenceTeknoloji

Spotify Kodlarıyla şarkılara, sanatçılara ve listelere hızlıca ulaşabilirsiniz

spotify kodları

Spotify mobil uygulamaları üzerinden anında müzik yayını yapma veya şarkıları yakındaki arkadaşlarla paylaşma için yeni bir yöntem sunuyor. Spotify Kodları olarak adlandırabileceğimiz bu özelliği her bir parçanın, çalma listesinin, albümün altına eklenmiş, ses dalgası benzeri şekle sahip barkod sayesinde fark edebilirsiniz.

Spotify Kodlarını kullanmak için Spotify uygulamasını açın, daha sonra Arama butonuna tıklatın. Sağ üst köşede, arama çubuğunun hemen yanında kamera ikonunu göreceksiniz. Buna tıklayın. Kamerayı kodun üzerine tutun, ilişkili şarkıya hızlı şekilde geçeceksiniz.

Spotify Kodları çok hızlı şekilde çalışıyor. Kamerayı koda tam anlamıyla oturtamadığınızı düşünseniz bile kod algılanıyor ve ilgili şarkı hemen çalmaya başlıyor. QR tarzı kod sayesinde Spotify şarkı paylaşımını daha yaygın hâle getirmeyi amaçlıyor ki, kullanıcılar bu özelliği fark ettiklerinde ve kolaylığını gördüğünde, kolay kolay kopamayacaklardır.

Spotify’ın bu kod özelliğini henüz masaüstü uygulamasına getirmeyi planlamadığı söyleniyor. Umarız bu politika değişir, çünkü masaüstü veya dizüstü bilgisayarda kodu görüp akıllı telefondan okutmak da pratikliği artıracaktır.

İLGİLİ HABERLER