Eğlence

Spotify iOS uygulamasına ücretsiz müzik dinlemeyi getiren güncelleme yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify iOS uygulaması gelen son güncellemeyle birlikte favori şarkıcı ve çalma listelerini ücretsiz dinleme özelliğine kavuştu. Şirket geçtiğimiz haftalarda ücretsiz müzik dinleme özelliğinin tüm cihazlara geleceğini duyurmuştu.

spotify-ios-080114

Android için Spotify uygulaması ücretsiz müzik dinleme özelliğini geçtiğimiz ay kavuşmuştu. Şimdi de iPhone kullanıcıları ücretli abone olmaksızın şarkıcıları veya çalma listelerini karışık olarak dinleme imkanına kavuştu. Bir sanatçı seçip, ona ait şarkıları iPhone’unuzda karışık şekilde dinleyebilirsiniz. Şarkıları dilediğiniz gibi atlatabilirsiniz, ancak istediğiniz şarkıyı seçip tek tek oynatma imkânı bulunmuyor.

Benzer şekilde iPad kullanıcıları da Spotify uygulaması üzerinden ücretsiz müzik dinleme imkanına kavuştu. Spotify reklam destekli bir servis, yine de çalma listeleri ve radyo benzeri özellikler bu yeni servisin temel taşlarını oluşturuyor. Büyük plak şirketleri ile yapılan anlaşmalar neticesinde kullanıcılara ücretsiz müzik dinleme imkanı sunuluyor.

Önceleri akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının mobil cihazlarında şarkıları dinlemek için belirli bir ücret karşılığında Premium hesaba yükseltme yapmaları gerekiyordu. Ancak Spotify geçtiğimiz ay dünya ile aynı anda Türkiye’de, masaüstü uygulamalarda sunulan hizmetin aynı şekilde mobil uygulamalara, belirli sınırlamalar dahilinde ücretsiz olarak sunulacağını açıklamıştı.

İlgili >> iTunes App Store (Spotify)

İLGİLİ HABERLER