Eğlence

Spotify sonunda gerçekten para kazanmaya başladı

spotify premium çalma listesi güncelleme

Spotify gerçekleştirdiği iki satın almayla podcast pazarındaki iddiasını ortaya koymuştu. Çevrimiçi müzik platformu için işler genel anlamda da yolunda gidiyor gibi görünüyor. Şirket, tarihinde ilk defa bir çeyreği kâr ile tamamlamayı başardı.

13 yıldır faaliyette olan ve 96 milyon abonesi olan Spotify’ın gerçekten para kazanmaya yeni başlaması kulağa şaşırtıcı gelebilir. Şirket bir önceki çeyrekte de buna yaklaşmış, ancak karmaşık bir vergi sorunu nedeniyle bilançolar yine eksiye dönmüştü. 2018’in son üç aylık döneminde ise işler sürprize yer vermeyecek kadar iyi gitmişe benziyor.

Spotify’dan yapılan açıklamada, şirketin tarihinde ilk kez operasyon gelirinin, net gelirin ve serbest nakit akımının pozitif değerlerde olduğu belirtildi. Çevrimiçi müzik platformu, bir önceki çeyreği 94 milyon avro operasyon kârıyla tamamladı.

Spotify’ın açıkladığı rakamların sadece şirketin kendisi için değil, tüm endüstri adına iyi bir işaret olduğu rahatlıkla söylenebilir. Spotify’ın çevrimiçi müzik pazarında zirvede olduğunu da unutmamak gerekiyor. 96 milyon ücretli abonesi bulunan şirket, 50 milyon abonesi bulunan en yakın rakibi Apple Music‘i neredeyse ikiye katlamış durumda. Spotify’ın aylık aktif kullanıcı sayısı ise 207 milyona ulaşmış durumda.

Spotify para kazanmaya başlasa da, bunu kısa vadede sürdürülebilir kılamayacak gibi görünüyor. Şirket içinde bulunduğumuz çeyreği 50 ila 100 milyon avro zararla tamamlamayı bekliyor. Yılın geneli içinse 200 ila 360 milyon avro arası bir zarar öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER