Eğlence

Spotify’dan George Floyd anısına sessizlik eylemi

spotify yapay zeka
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify, ABD’nin Minneapolis şehrinde polis tarafından öldürülen George Floyd anısına bazı çalma listelerine ve podcast’lerine 8 dakika 46 saniye uzunluğunda sessizlikler ekleyecek. Polis memuru Derek Chauvin de George Floyd’un boynunu 8 dakika 46 saniye boyunca dizinin altında bastırmış ve Floyd’un ölümüne neden olmuştu. Tüm dünyada tepki çeken bu vahşet, ABD’nin pek çok şehrinde büyük olaylara yol açarken; dünyanın önemli metropollerinde de protesto edilmişti.

Spotify’ın sessizlik eylemi, müzik endüstrisindeki geniş ölçekli bir hareketin uzantısı. “Salı Karartması” olarak adlandırılan hareketle polis şiddeti ve ırkçılık protesto ediyor. Atlanta Records pazarlama şefi Jamila Thomas ve eski Atlantic Records çalışanı Brianna Agyemang tarafından başlatılan harekete pek çok plak şirketi destek veriyor. Etkinlik için #TheShowMustBePaused (Şov Durdurulmalı) etiketi kullanılıyor.

Spotify’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “2 Haziran’da ‘Salı Karartması’ uygulayacağız. Bu tarihte Siyah topluluğuna desteğimizi göstermek için işlerimizi hep birlikte bırakacağız. Spotify olarak her gün ırkçılığa, adaletsizliğe ve eşitsizliğe karşı mücadelede çalışanlarımızı, iş ortaklarımızı, arkadaşlarımızı ve sanatçıları destekleyeceğiz. Platformumuzun gücünü Siyah içerik oluşturucularıyla dayanışma ve onların sesinin daha fazla duyulması için kullanacağız. Böylelikle anlamlı bir diyalog sürecinin ve uzun süredir ihtiyaç duyulan değişimin hızlanmasını amaçlıyoruz. Bu nedenle salı gece yarısından sonra Spotify’da bazı değişiklikler fark edeceksiniz.”

Spotify’ın bahsettiği değişikliklerin önemli bir kısmının sadece ABD’deki kullanıcılar tarafından görülebileceğini en baştan belirtmekte fayda var.

Spotify, George Floyd anısına çalma listelerine sessizlik eklemenin yanında tüm sosyal medya paylaşımlarını durduracak. Şirket, podcast ve çalma listesi görsellerini ve ikonlarını da karartılmış görsellerle değiştirecek. Siyahi sanatçıları ve podcast sahiplerini öne çıkaracak olan Spotify, mevcut Black History is Now bölümünü de ön plana taşıyacak. Şirket çalışanlarının ırkçılığa ve adaletsizliğe karşı mücadele eden kurumlara yaptığı bağışlara da aynı miktarda destek verecek.

İLGİLİ HABERLER