EğlenceManşetler

Spotify Dünya Müzik Haritası’nı müzikseverlerin hizmetine sundu

spotify telif

spotify-logo-180615

Çevrim içi müzik servisinin en önemli oyuncularından biri olan Spotify, Apple Music’in iddialı biçimde oyuna dahil olmasının ardından ilgiyi üstünde tutmak için farklı çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu çalışmaların en yenisi ise dünyanın 1000’e yakın şehrinde dinlenen popüler şarkıların görülmesini sağlayan interaktif “Dünya Müzik Haritası” oldu. Kullanıcılar Spotify Dünya Müzik Haritası’nda bulunan 1000’e yakın şehrin üzerine tıklayarak şehirlerin en çok dinlenen şarkı listelerini ve her bölgenin müzik tercihlerini görebiliyorlar.

Dinlenen 20 milyar şarkının analiziyle hazırlanan ve her 2 haftada bir güncellenen Spotify Dünya Müzik Haritası sayesinde günümüz şarkılarının popülaritelerini takip etmek kolaylaşıyor. Harita dünyanın popüler müzik dinleme trendlerini de ortaya çıkarıyor.

Spotify Dünya Müzik Haritası’na göre, şu anda dünyada en çok dinlenen müzik türü hip-hop. Yerli şarkıcı ve gruplar ise dünyanın her yerinde yabancı şarkıcı ve gruplara kıyasla avantaja sahipler.

Spotify Dünya Müzik Haritası’nda Türkiye’yi İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Konya, Mersin, Kayseri, Samsun, Kocaeli, Eskişehir, Sakarya, Balıkesir, Manisa ve Denizli temsil ediyor. Harita üzerinde yeşil noktayla işaretlenen bu şehirlere tıklandığında bir pencere açıklıyor. Pencerede bulunan bağlantıysa Spotify kullanıcılarını şehre özel çalma listesinin bulunduğu sayfaya yönlendiriyor. Spotify Dünya Müzik Haritası’na göre, Türkiye’de bu yaz en çok Ceza dinleniyor. Ceza’nın son albümüne ismini veren “Suspus”, Kayseri dışında Türkiye’nin tüm illerinde en çok dinlenen şarkı konumunda. Kayseri ise 2015 yazında Gülşen’in son hiti “Bangır Bangır”ı dinliyor.

İLGİLİ HABERLER