Eğlence

Spotify Connect’e akıllı TV ve Multi Room sistemleri entegrasyonu geliyor

spotify-connect-270814

Spotify geçtiğimiz yıl yeni ev ses deneyimi Connect’i duyurmuş ve Spotify uygulamasının mobil cihazlar ve tabletlerde de kullanılmasının, böylelikle milyonlarca şarkının hoparlör ve akıllı televizyonlarda dinlenmesinin önünü açmıştı. Basit ve sorunsuz kullanım özellikleriyle ön plana çıkan Spotify Connect, yolculuğunun başladığı günden bu yana 80’den fazla üreticinin hoparlörlerine ve ev ses sistemlerine ulaşmayı başardı. 2014’ün sonu itibarıyla birlikte iş yaptğı üretici sayısını 100’e çıkarmayı hedefleyen Spotify, fiyatları 50 ila 2000 avro arasında değişen bir ürün yelpazesiyle Spotify Connect’i tüketicilere ulaştırıyor.

Spotify Connect’te akıllı TV ve MultiRoom sistemlerinin entegrasyonuyla yeni bir dönem başlıyor. Bundan böyle Android işletim sistemli Philips akıllı televizyon sahipleri, televizyonları üzerinden müzik dinleme keyfini yaşayabilecek. Bu servisten faydalanmak için Philips TV sahiplerinin Spotify Premium abonesi olması gerekiyor. Böylelikle kullanıcılar akıllı telefonları veya tabletleri üzerinden kontrol ettikleri Spotify uygulamasının verdiği keyfi, büyük ekrana yansıtarak yaşayabilecek. Önümüzdeki hafta Berlin’de düzenlenecek IFA 2014 kapsamında demosu gerçekleştirilecek olan Spotify Connect özelliği, Android işletim sistemli tüm Philips televizyonlarda yer alacak.

Spotify Connect’in bir diğer entegrasyonu ise birkaç hoparlörün aynı şarkıyı çalmasını sağlayan Multi Room sistemleriyle olacak. Birden fazla Spotify kullanıcısının sisteme bağlandıpı durumlarda Spotify Connect üzerinden odalara özel müzik yayını yapılabilecek.

Spotify Başkan Yardımcısı Sten Ganmark, Spotify Connect ile insanların evlerinde daha iyi müzik dinlemesini sağlamayı amaçladıklarını ve bir yıl içinde bu isteklerini müzikseverlere diledikleri biçimde sunabildiklerini belirtti. Spotify Connect’in geniş bir ürün yelpazesini desteklediğine dikkat çeken Ganmark, amaçlarının dünya üzerindeki her müzikseverin evine Spotify Connect uyumlu cihazlar sokmak olduğunu sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER