Eğlence

FCC başvurusu Spotify’ın cihaz hazırlıkları konusunda ipucu veriyor

spotify podcast otomobil gorunumu

spotifyPopüler çevrimiçi müzik servisi Spotify, cihaz üretimine sıcak baktığını da gizlemiyor. Şirketin akıllı bir hoparlör hazırlığı içinde olduğuna dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Çevrimiçi müzik platformu tarafından ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) yapılan kayıt başvurusu da bu çalışmaların ciddiyetini gözler önüne seriyor.

FCC’ye kayıt için başvuruda bulunan şirket, kablosuz cihazlar üzerinde test yapmaya yönelik niyetini ortaya koydu. Şu an için ortada cihaz ya da cihazları gösteren somut işaretler olmasa da, akıllı hoparlör ve araç içi müzik çalara dair söylentiler kısa süre önce oldukça kuvvetli biçimde dillendirilmişti.

Şirketten şimdilik FCC kaydı konusunda bir açıklama gelmedi. Ancak Spotify’ın yola çıkarken öncelikli olarak kendi akıllı hoparlörlerine ve çevrimiçi müzik platformlarına sahip Apple, Google ve Amazon ile rekabeti amaçladığı söyleniyor.

Spotify cihaz üreterek hem kullanıcılarına daha bütünleşik bir deneyim sunmayı hem de ekonomik açıdan güçlenmeyi hedefliyor. Kısa süre önce halka arz edilen şirket için güçlü gelir akışı ve yüksek kâr elde etmek büyük önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER