Teknoloji

Spotify artık arkadaşlarınızın en çok dinlediği şarkıları listeleyecek

spotify-populer-liste-111214

Spotify’ın yeni şarkıları keşfetmek için sunduğu birçok seçenek bulunuyor. Müzik türüne göre belirlenmiş sayısız radyo istasyonu, itinayla oluşturulmuş çalma listeleri, yakın çevrenizdeki popüler albümler ve parçalar, yeni çıkanlar bölümü gibi araçlara şimdi yeni bir keşfetme seçeneği daha ekleniyor.

Bugün itibarıyla Spotify ağınızdaki popüler şarkıları da gösterecek. Bu bölümde takip ettiğiniz kişilerin sık dinlediklerinden oluşturulan popüler parçalar yer alacak ve liste sürekli güncellenecek. Aslında Spotify uzun zamandır arkadaşlarınızın neler dinlediğini zaman akışı içinde gösteriyordu, ancak ilk kez toplanan bütün verilerden oluşturulan ve kullanıcıların her biri için özel olan listeler oluşturulacak.

Müzikte de sosyal bağlantıların etkisi giderek fazlalaşıyor, yeni şarkıları keşfetmede bağlantıların beğenilerine daha fazla güvenliliyor, paylaşım kanalları da zenginleşiyor. Spotify da bu imkanlarla kullanıcılarına sunduğu seçenekleri daha da artırmış olacak. Yeni özelliklerin bugün iOS ve Android uygulamalarına gelmesi, masaüstü uygulamaya da çok yakında eklenmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER