Eğlence

Spotify Android uygulamasına küçük ancak işlevsel tasarım değişikliği geliyor

spotify abone sayısı

Spotify Android uygulamasının dağıtıma çıkan son beta sürümü, küçük ancak işlevsel bir tasarım değişikliğini beraberinde getiriyor. Kenar çubuğu menüsünü geri getiren yeni tasarım, uygulama içinde ayarlar menüsüne daha hızlı şekilde erişmeyi sağlıyor.

Bu değişikliği şimdilik, yukarıda da belirttiğimiz gibi, sadece beta sürümüne kayıtlı kullanıcılar görebiliyor. Yeni tasarımda uygulamanın ana sayfa sekmesinde birkaç değişikliği hızlı şekilde fark etmek mümkün oluyor. Öncelikle uygulamada üst çubuğun görünümünün yenilendiği anlaşılıyor. Müzik, podcast ve sesli kitap filtreleri yine eski arayüzde olduğu gibi çalışıyor. Ancak bu filtrelerin ekranın en üst kısmına doğru gönderildiği görülüyor.

Daha büyük değişiklik ise kenar çubuğu menüsünün eklenmesi oluyor. Kullanıcılar profil resimlerine dokunduklarında ortaya profile, ayarlara ve dinleme geçmişine erişmeyi sağlayan bir menü çıkıyor. Buna ek olarak, “Yeni neler var?” akışı da kullanıcıların takip ettikleri podcast’lerin yeni bölümlerine veya takip ettikleri sanatçıların yeni çalışmalarına erişmelerini sağlıyor.

spotify android

Daha öncesinde Spotify’ın ayarlarına sadece Kitaplık sekmesi üzerinden erişilebiliyor ve bu da biraz kafa karışıklığına neden oluyordu. Daha anlaşılır olan yeni arayüz sayesinde genel erişim de belirgin ölçüde hızlanıyor.

Spotify Android uygulamasındaki değişiklik ne zaman tüm kullanıcılara açılacak?

Spotify Android uygulamasının yeni tasarımının ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı konusunda henüz bilgi verilmiş değil. Şirketin gündeminde şu sıralarda öncelikli maddenin Premium abonelerine sesli kitaplara erişim imkanı sunulmasının olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER