Eğlence

Spotify Android uygulamasının yeni araç takımı kullanıma sunuldu

spotify abone sayısı

Spotify Android kullanıcılarına telefonlarının ana ekranlarına ekleyebilecekleri yeni bir araç takımı sunuyor. Bu yeni araç takımı oynatma kontrollerini ve önerileri bir arada sunuyor. Daha önce 2021’de güncellenen araç takımı modern bir görünümle ve albüm kapağından alınan renklerle yenilenmişti.

Yeni araç takımının üst kısmında albümün kapak resmi daha büyük şekilde gösteriliyor. Şarkı ve sanatçı isimleri, oynatma ve durdurma, geri ve ileri sarma ikonları da yine araç takımında yerini alıyor. Bu kontrol araçlarının bir önceki araç takımına kıyasla daha iyi konumlandırıldığını belirtmek gerekiyor.

Yeni araç takımının gerçekten “yeni” olan bölümünde ise öneriler yer alıyor. Burada kullanıcılara dinleme alışkanlıkları doğrultusunda beş öneri sunuluyor. Bu öneri bir çalma listesi, albüm, podcast veya sesli kitap olabiliyor. Bu öneriye dokunulduğunda uygulamadaki ilgili sayfa açılıyor. Ancak oynatmak için manuel olarak oynat tuşuna basmak gerekiyor.

spotify android

Spotify Android uygulamasının yeni araç takımı farklı boyutlarda kullanılabiliyor

Yeni araç takımı için en büyük boyut seçeneği 5 x 2, en küçük boyut seçeneği ise 3 x 2 oluyor. En küçük seçenekte oynatma kontrolleri ve öneriler gösterilmiyor.

Spotify Android uygulaması için hazırlanan yeni araç takımının duyurusu geçtiğimiz ay yapılmıştı. Spotify bir süre önce Wear OS uygulaması için de çok sayıda yeni kareyi kullanıma sunmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER