Eğlence

Spotify Android uygulamasında kendi ödeme sistemini test etmeye başladı

spotify google

Google geçtiğimiz aylarda Android uygulama geliştiricilerine standart Google Play ödeme sistemi yerine kendi sistemlerini kullanma imkanı veren bir pilot programı duyurmuştu. “Kullanıcı Seçimiyle Faturalandırma” olarak adlandırılan bu yeni girişimde de Android uygulamalarında yapılan ödemelerden Google bir pay alıyor. Yine de, bunun platformda adalet ve genişletilmiş ödeme seçenekleri sunma konusunda önemli bir aşama olduğu belirtilmişti. Bu pilot programın ilk örnekleri de sonunda kullanıcıların karşısına çıkmaya başladı. Spotify Android kullanıcılarına belli bölgelerde kendi ödeme sistemini kullanma imkanı sunuyor.

Spotify’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Android kullanıcıları yakında Spotify abonelikleri için kendilerine en uygun olduğunu düşündükleri şekilde ödeme yapabilecek. Google bu alanda adaleti sağlamak için cesur bir adım attı, ancak bu sadece bir başlangıç.”

Google da Kullanıcı Seçimiyle Faturalandırma isimli pilot programı hakkında daha fazla detay paylaştı. Programın 35’ten fazla ülkede hayata geçtiği belirtilirken, yakında popüler çöpçatan uygulaması Bumble’ın da kendi ödeme sisteminin testlerine başlayacağı açıklandı. Google’ın ürün müdürü Paul Feng, konuyla ilgili olarak Bumble’ın ekipleriyle birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

spotify android

Spotify Android uygulamasında yapılan ödemeler için Google’a komisyon vermeye devam edecek

Spotify Android uygulamasında kendi ödeme sistemini kullansa da, Google yapılan ödemelerden pay almaya devam edecek. Google’ın pilot programı için hazırladığı Sıkça Sorulan Sorular sayfasında verilen bilgiye göre, kullanıcılar alternatif ödeme sistemini tercih ettiğinde geliştiricinin ödediği hizmet ücreti yüzde 4’e iniyor. Yani Spotify’ın ödeme sistemi tercih edildiğinde ödenen paranın sadece yüzde 4’ü Google’ın kasasına girecek. Bu noktada Spotify’ın Google Play’in sistemini de ödeme seçenekleri arasında tutacağını belirtmekte fayda var. Google’ın pilot programına oyunlar şu an için kabul edilmiyor.

Spotify Android uygulamasında kendi ödeme sistemini test etme noktasına uzun süren bir mücadelenin ardından geldi. Uzun yıllardır aldıkları komisyonlar nedeniyle Apple ve Google’ı eleştiren şirket, bu kavgasını resmi makamlara taşımaktan da çekinmemişti. Google’dan bir taviz koparmayı başaran şirketin Apple ile aynı noktaya gelmesi kısa vadede pek kolay görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER