Eğlence

Spotify’ın yeni ana ekran tasarımı podcast’leri tamamlamayı kolaylaştıracak

spotify ana ekran
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify ana ekran tasarımında bundan yaklaşık bir yıl önce değişikliğe gitmiş ve kullanıcıların favori çalma listelerini ve podcast’lerini bulmalarını kolaylaştırmıştı. Çevrimiçi müzik ve podcast platformu, oldukça faydalı olan bu yeni tasarıma birkaç küçük dokunuş yapmaya hazırlanıyor.

İlk olarak, yakında çalınan çalma listeleri ve podcast’lerin gösterildiği alanda bitirilmeyen podcast bölümleri öne çıkarılacak. Böylelikle bu podcast’ler tek bir dokunuşla yeniden başlatılabilecek. Buna ek olarak, abone olunan podcast’lerin yanında da yeni bölümün geldiğini gösteren mavi bir nokta yerleştirilecek.

Ana ekranın üst kısmında tavsiyelerinin gösterildiği ızgaranın yanına “tarih” butonu eklenecek. Bu buton kullanıcılara üç aylık müzik ve podcast dinleme geçmişlerini görme imkanını verecek. Spotify’da geçmişte dinlenenleri bulmak kolay olmadığı için bunun kullanıcıları sevindirecek bir ekleme olduğu söylenebilir.

Spotify’da kullanıcılara takip ettikleri sanatçılar için tavsiye kartları gösterilecek. Şirketin verdiği bilgiye göre, bu yeni bölümde kullanıcılara “kişiselleştirilmiş, zamana uygun ve kişisel zevke reaktif” içerikler sunulacak. Spotify tarafından yapılan paylaşımda, bu kartların sanatçıların yeni müziklerini duyurmak için kullanılabileceği görülüyor.

Spotify, yeni ana ekran tasarımını önümüzdeki ay içinde iOS ve Android kullanıcılarıyla buluşturacak.

İLGİLİ HABERLER