Eğlence

Spotify Aile planı paylaşan kullanıcıların adreslerini sıkı kontrol altına alıyor

spotify podcast

Spotify bir kez daha aile planı paylaşımı yapan hesapların peşine düştü. Aile planı için ağustos ayında yayınlanan yeni şart ve koşullar metnine göre, Spotify bundan böyle ana hesap sahibi ve aile planındaki diğer kullanıcıların aynı adreste yaşadıklarını kanıtlamalarını isteyecek. Bunun için de kullanıcılardan zaman zaman adreslerini doğrulamalarını talep edecek.

Spotify ilk kez aile planı paylaşımının avantajlarından faydalanan müşterilerinin peşine ilk kez düşmüyor. Şirket geçen yıl da kullanıcılara benzer bir uyarı göndererek onlardan kesin GPS koordinatlarını doğrulamalarını talep etmişti. Ancak daha sonra dile getirilen gizlilik endişeleri nedeniyle testi kısa kesmişti.

Şimdiyse bu politikanın daha az rahatsız edici bir versiyonunu aile planı kullanımı için hazırlanan şart ve koşullar içine yerleştirildiğini görüyoruz. Bu da yeni politikanın geçerliliğinin daha uzun olacağını gösteriyor.

Spotify’ın ek bilgi notlarında da, aylık 20,99 TL’lik fiyata sahip olan ve altı kişiye Spotify’ın Premium servisine erişim imkanı sunan Aile paketinin sadece aynı adreste oturan aileler için olduğu belirtiliyor. Yeni hesapların Google Haritalar kullanarak adreslerini doğrulamaları gerekecek. Spotify, zaman zaman ev adresinin yeniden doğrulanmasının da istenebileceğini belirtiyor. Eğer bu kriterleri karşılayamazsanız, aile planının iptal edilmesi veya askıya alınması söz konusu olabilecek. Söz konusu değişikliğin henüz Spotify’ın Türkçe olarak kaleme alınmış şart ve koşullar sayfasına eklenmediğini görüyoruz.

Spotify daha fazla bireysel Premium abonesi istiyor

Spotify’ın bu tür hesap doğrulama işlemini ne derece uygulayabileceğini ya da coğrafi sınırları ihlâl eden hesapları iptal etmeye gerçekten niyetli olup olmadığını bilmiyoruz. Ancak yeni şartlar bunun yapılabileceğini gösteriyor.

Spotify Aile planı paylaşımı açık şekilde şirkete çok fazla paraya mal oluyor. Geçen yıl Billboard’da çıkan bir haberde, servis müşterilerinin yarıya yakınının aile planlarında olduğu kaydedilmişti. Spotify Türkiye fiyatlarına baktığımızda, bireysel kullanıcılar için aylık ücretin 13,99 TL, Aile planının ise aylık ücretinin 20,99 TL olduğunu görüyoruz.

Aynı adreste oturmayan aile planı üyelerinin peşine düşerek Spotify, bu kullanıcıları kendi abonelik hesaplarını açmaya teşvik edeceğini düşünüyor. Bu bir ihtimâl, ancak bu müşteriler daha esnek aile planı koşullarına sahip olan Apple Music ve hatta Tidal gibi rakipleri tercih edebilirler. O servislerde bu tarz doğrulama şartı koşulmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER