Eğlence

Spotify Aile için Premium aboneliklerine kullanışlı özellikler sunmaya başlıyor

spotify müzik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify Aile için Premium aboneliklerine yeni özellikler ekliyor. Ebeveynlere çocuklarının dinleme alışkanlıkları üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağlıyor.

Bugün itibarıyla İrlanda’da başlayan ve yakında aile planının sunulduğu diğer ülkelerde de kullanıma girecek yeni uygulamayla birlikte, ebeveynler çocuklarının hesaplarında Yetişkinlere Özel İçerik Filtresi ayarlayabilecekler. Böylelikle Spotify’ın yetişkinlere özel olarak nitelendirdiği içerikleri çocukların dinlemeleri önlenebilecek. Filtrenin değiştirilmesi için şifre gerekecek. Bu da sadece ebeveynlerin bu ayarı kontrol edebilecekleri anlamına geliyor.

İlk olarak 2014 yılında duyurulan Spotify Aile için Premium planı, en fazla altı aile bireyinin ayda 20,99 TL karşılığında sunulan indirimle üyeliği paylaşmasına imkan tanıyor. Spotify Premium aboneliğinin aylık ücretinin 13,99 TL olduğunu dikkate aldığımızda, aile planı önemli bir indirimin elde edilmesini sağlıyor. Ne var ki, tüm aile bireylerinin aynı yerde ikâmet etmesi koşuluna rağmen, bu planın aileler için tasarlanmış özellikleri şimdiye kadar bulunmuyordu.

Ebeveyn kontrolleri Aile Planı’nın ana hesabına sahip olan kullanıcıya açık olacak. Alt hesaplar şifre olmaksızın, kendi başlarına bu filtreyi açıp kapatamayacak. Filtre Family Hub adını taşıyan Aile Merkezi üzerinden kontrol edilecek. Buradan aile bireylerini ekleyip çıkarmak ya da aile adresini güncellemek de mümkün oluyor.

Spotify Family Mix:  Aileler için ortak çalma listesi spotify family mixYeni eklenen ebeveyn kontrollerinin yanı sıra, Spotify Family Mix olarak adlandırılan bir özellik de ekliyor. Family Mix, paylaşılan abonelikteki hesapların dinleme alışkanlıklarından yola çıkarılarak oluşturulmuş bir kişiselleştirilmiş liste. Spotify, çalma listesinin kişiselleştirilmesinde hangi hesabın etkili olacağının kontrol edilebileceğini söylüyor. Böylece bir aile bireyinin seçimlerinin hakim hâle gelmesi durumunda bunun önlemi alınabilecek.

Spotify bu yılın başlarında Premium Duo aboneliği altında Duo Mix olarak adlandırılan benzer bir özelliği sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER