EğlenceManşetler

Spotify Premium Duo ile çiftlere uygun fiyatlı abonelik imkânı sunuyor

spotify premium duo

Spotify Premium Duo adını verdiği yeni bir abonelik paketini test ediyor. Bu pakette kullanıcılara aylık 12.49 avro karşılığında sadece iki kişilik bir abonelik sunuluyor. Söz konusu abonelik planının varlığını ilk olarak “u/Hasztagg” rumuzlu bir Reddit kullanıcısı gündeme taşırken, Spotify tarafından The Verge sitesine gönderilen bir açıklamayla doğrulandı. Bu pakette kullanıcılara Duo Mix isimli bir çalma listesi de yer alıyor. Bu listede Premium Duo paketindeki iki kullanıcının müzikal zevkleri doğrultusunda seçilen şarkılar bulunuyor.

Hâlihazırda Avrupa’da tek kişilik bir Spotify Premium aboneliği için her ay 9.99 avro ödemek gerekiyor. Türkiye’de ise bu meblağ 13,99 TL. Premium Duo ile çiftlere ve ev arkadaşlarına Spotify’a ödenen paradan tasarruf etme imkânı sunuluyor. Premium Duo’da da, tıpkı aile paketinde olduğu gibi, katılımcıların aynı adreste yaşaması zorunlu tutuluyor. Ancak burada farklı olarak Premium Duo’ya kaydolurken adres bildirimi yapmak gerekiyor.

Aile için Premium paketinin Avrupa’daki aylık fiyatı 14.99 avro. Türkiye’de ise bu paket için 20,99 TL ödemek gerekiyor. Bu pakete maksimum altı kullanıcı dahil edilebiliyor. Ancak aile paketinde Spotify’ın sunduğu kısıtlamaların etrafından dolaşılması, Spotify için bir sorun teşkil ediyor. Şirket kullanıcılara adres doğrulaması için e-posta göndererek sorunu çözmeye çalışsa da, bu çalışmalarda başarıya ulaşabilmiş değil.

Premium Duo’ya kayıt yaptırıldığı anda kullanıcıların karşısına “Duo Mix” isimli bir çalma listesi taşıyor. Otomatik olarak oluşturulan bu liste, Spotify’ın Haftalık Keşif ve Daily Mix gibi listelerine benzer özelliklere sahip. Bu paket kapsamında kullanıcılar oluşturdukları çalma listelerini de tek dokunuşla birbirleriyle paylaşılabiliyor.

Spotify Premium Duo şu an için beş ülkede test ediliyor. Danimarka, İrlanda ve Polonya testin Avrupa ayakları olurken, Kolombiya ve Şili de Güney Amerika ayaklarını oluşturuyor. Paketin testinin ne zaman sona ereceği ve tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER