Eğlence

Spotify abone sayısı 195 milyona ulaştı

spotify abone sayısı

Spotify, salı günü yaptığı açıklamada, artık 195 milyon ücretli aboneye sahip olduğunu ve son çeyrekten bu yana kaydettiği 7 milyon artışla 1 milyon net abone kazancı beklentisini aştığını duyurdu. Şirket, yıl sonuna kadar 200 milyon sınırını geçmeyi bekliyor.

Bu memnun edici abonelik haberine rağmen, Wall Street tarafı sonuçlardan pek heyecan duymadı. Şirketin hisse senetleri, mesai sonrası işlemlerde yüzde 6’dan fazla düştü. Spotify’ın brüt kar marjı, geçen yılın aynı çeyreğine göre iki puan daha düşük ve şirketin önceki tahminlerinin altında kalarak yüzde 24,7 olarak kaydedildi. Şirket, bunun “hak sahibi yükümlülükleri için önceki dönem tahminlerine yapılan olumsuz bir düzeltme”den kaynaklandığını söyledi.

Müziğin daha pahalı hale gelmesi, Spotify’ın podcast içeriklerine yoğunlaşmasını ve arşivini büyütmesini açıklıyor. Platformda, önceki çeyrekte 4,4 milyon olan podcast sayısını 4,7 milyona çıkardı. Podcast, Spotify için henüz kârlı olmasa da şirket, podcast gelirlerinde çift haneli büyüme gördüğünü söyledi.

Bununla birlikte, şirket bünyesinde hazırlanan podcast’lerde ile işler biraz zor görünüyor. Spotify CFO’su Paul Vogel, yatırımcılarla yaptığı görüşmede, podcast işinde tek seferlik bir “yeniden yapılandırma ücretinden” söz etti ve muhtemelen Gimlet ve Parcast’teki işten çıkarmalara atıfta bulundu. Bu değişikliklerin “belirli stüdyolarda üretkenliği artırmasını beklediğini” de kaydetti.

Fiyatlandırma da bir sorun gibi görünüyor. Yurt dışında Apple Music’te gerçekleşen fiyat artışıyla ilgili soru sorulduğunda, CEO Daniel Ek, Spotify’ın bu eğilimi takip edip etmeme konusunda plak şirketleriyle çalışacağını söyledi. Bu konuda pek açık konuşmadı, ancak Apple’ın kararı kesinlikle yönetim kurulu genelinde fiyat artışlarının kapısını açmış gibi görünüyor. Ek, Spotify HiFi özelliğinin ne zaman geleceğine dair bir sorudan da kaçındı. Bu, muhtemelen sadece daha yüksek fiyatlı bir ürün paketinde mevcut olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER