Eğlence

Apple’dan Apple Music, Apple TV Plus ve Apple One fiyatlarına zam

apple music

Apple çevrimiçi abonelik servisleri Apple Music, Apple TV Plus ve Apple One’ın fiyatlarına zam yapıyor. 9to5Mac sitesinin haberine göre, Cupertino merkezli şirket tarihinde ilk kez ABD’de servis ücretlerini artırıyor.

Fiyatları artan bu servislerden sadece Apple Music’in Türkiye’de aktif olduğunu belirtmekte fayda var. Bu yazının yazıldığı dakikalarda kontrol ettiğimizde servisin Türkiye’deki abonelik ücretinde bir artış söz konusu değildi. Apple’ın çevrimiçi müzik platformuna Türkiye’de 19,99 TL’den başlayan fiyatlarla abone olmak mümkün. Bu fiyatlar son olarak geçtiğimiz nisan ayında artırılmıştı.

ABD’de 9.99 dolar olan Apple Music’in aylık abonelik ücreti 10.99 dolara çıktı. Yıllık planın fiyatı ise 99 dolardan 109 dolara yükseldi. Aile planının aylık fiyatı ise 2 dolarlık artışla 16.99 dolar oldu. Geçtiğimiz yıl duyurulan ve kütüphaneye Siri üzerinden erişmeyi sağlayan ses paketinin 4.99 dolarlık fiyatı ise değişmedi.

Apple TV Plus’ın 4.99 dolar olan aylık abonelik ücreti 6.99 dolara çıktı. Yıllık abonelik ücreti ise 49 dolardan 69 dolara yükseldi.

Apple Music ile TV Plus aboneliklerini aynı pakette buluşturan ve yanlarına Apple Arcade ile 50 GB iCloud depolama alanını ekleyen Apple One servisinin aylık fiyatı 14.95 dolardan 16.95 dolara çıktı. iCloud depolama alanını 200 GB’a çıkaran aile paketinin fiyatı ise 3 dolarlık artışla 22.95 dolara yükseldi. Hem depolama alanını artıran hem de News ve Fitness Plus servisi aboneliklerini listeye ekleyen Premiere paketinin aylık fiyatı ise 32.95 dolara çıktı. Bu paketin aile ile paylaşılabildiğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER