Eğlence

Spotify HiFi ile daha yüksek kaliteli müzik dinleme keyfi geliyor

spotify hifi

Spotify için Hi-Fi, daha doğrusu HiFi dönemi başlıyor. Amazon Music ve Tidal’dan sonra Spotify da daha yüksek kalitede müzik hizmeti sunacak. Önde gelen abonelik tabanlı müzik hizmeti, yeni bir kayıpsız müzik dinleme paketini duyurdu. Spotify HiFi ile dinleyiciler dijital müzik arşivlerinden en yüksek kaliteyi alabilecekler. Spotify bu haberi “Stream On” adını verdiği sanal etkinlikte duyurdu.

Spotify HiFi bu yılın ilerleyen zamanlarında sunulacak. Bu hizmet CD kalitesinde, kayıpsız ses formatını cihazınıza ve Spotify Connect özellikli hoparlörlerle getirecek. Böylelikle dinleyiciler sevdikleri parçaları dinlerken daha derin ve net bir ses duyabilecekler.

Spotify, geçmişte daha yüksek kaliteli ses akışıyla ilgili küçük testler yapmıştı. Ancak şimdi bu özelliği daha geniş bir kapsamda tüketicilere sunacak. Ne var ki, bu hizmet yalnızca belirli ülke pazarlarında mevcut olacak. Fiyatlar da henüz açıklanmadı. Görünüşe göre yüksek kaliteli akış, Spotify müşterilerinden gelen en büyük talepler arasında yer alıyordu. Spotify bugün olduğu haliyle seste en fazla 320 kbps ses kalitesi sunuyor.

Spotify HiFi hizmetinin mevcut rakipleri

Amazon, Amazon Music HD hizmetini 2019’da piyasaya sürmüştü. Kayıpsız planın maliyeti, standart Amazon Music Unlimited hizmetinden daha üstün olarak, aylık 14.99 dolar olarak belirlenmişti. Prime müşterileri için fiyat 12.99 dolar. Amazon Music hizmeti Türkiye’de bulunmadığı için bu hizmetten yararlanma imkanı bulunmuyordu. Ancak Tidal için durum farklı. En başından beri yüksek çözünürlüklü sesi destekleyen Tidal, “Hi-Fi” planı için aylık 19,99 TL ücret talep ediyor. Bu servisin standart fiyatı ise aylık 9,99 TL. Tidal, yüksek çözünürlüklü 96 kHz / 24 bit sesi bile aşabilen “Tidal Masters” adını verdiği bir ürünü de sunuyor. Qobuz gibi daha küçük hizmetler de kayıpsız akışla ses tutkunlarına hitap etmeye çalıştı.

Spotify yeni ülkelere açılıyor

Spotify, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede zaten faaliyette bulunuyor. Ancak şirket bunu daha da genişletmeye hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde şirket, hizmeti “bir milyardan fazla” yeni kullanıcıya ulaştırma çabasının bir parçası olarak platformu 85 yeni pazarda başlatmayı planladığını doğruladı. Spotify, tüm bu yeni pazarlarda kullanılabilirliği sağlamak için platformuna resmi olarak 36 yeni dil desteği de ekliyor.

Spotify’ın Freemium Business Baş Sorumlusu Alex Nörstrom’a göre şirket Asya, Afrika, Karayipler, Avrupa’daki pazarlara genişleyecek ve “en hızlı büyüyen internet nüfusuna sahip oldukları için özellikle Bangladeş, Pakistan ve Nijerya’yı odak alanları olarak seçti. Spotify’ın listesindeki en dikkat çekici eksiklik ise, Tencent Music ile zaten bir ortaklığı var olan Çin.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER