EğlenceManşetler

Spotify’ın toplam kullanıcı sayısı 600 milyonu geçti

spotify yapay zeka

Son finans raporunu açıklayan Spotify için rakamlar oldukça umut verici görünüyor. Geçtiğimiz üç aylık dönemde aylık aktif kullanıcı sayısını 28 milyon artıran şirketin aktif kullanıcı sayısı beklentileri aştı ve 600 milyona ulaştı. Bunun İsveç merkezli şirket için yeni bir rekor olduğunu belirtmekte fayda var.

Çevrimiçi müzik ve podcast platformu, 2023’ü 3.7 milyar avro gelirle tamamladı. Bu da gelirin bir önceki yıla kıyasla yüzde 22 oranında arttığı anlamına geliyor. Buna rağmen, şirket dönemi 75 milyon operasyon zararıyla tamamladı. Ancak Spotify’ın reklam geliri tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 501 milyon avroya ulaştı.

Toplam 602 milyon kullanıcının 236 milyonunu Premium aboneleri oluşturuyor. Geri kalan kullanıcılar servise reklamlar eşliğinde ücretsiz olarak erişiyor ve bu nedenle karıştırarak dinleme veya çevrimdışı dinleme gibi özelliklerden yararlanamıyor. Premium abone sayısı 2022’nin son çeyreğinde 202 milyon olarak açıklanmıştı. Bu da Premium abone sayısının yıllık bazda yüzde 15 oranında arttığı anlamına geliyor.

Finans raporu Spotify’ın yıllık bazda tüm bölgelerde büyüme kaydettiğini gösteriyor. Büyümede başı çeken bölgenin ise Latin Amerika olduğu görülüyor.

Spotify Premium abone sayısının 3 milyon artmasını bekliyor

Şirketin verilerine göre, 225 milyon kullanıcı Spotify tarafından hazırlanan 2023 Özeti’ne göz attı. Şirket, ABD’deki tüm Premium abonelerinin ayda 15 saat boyunca sesli kitap dinleyebildiğini ve bunun için 200 bin kitaplık bir katalogun mevcut olduğunu hatırlatı.

Spotify 2024’ün ilk çeyreğinde kullanıcı sayısını 618 milyona ulaştırmayı hedefliyor. Premium abone sayısında da 3 milyonluk bir artış bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER