EğlenceManşetler

Spotify’dan Türkiye’deki Premium abonelik ücretlerine zam

spotify premium abone sayısı

Spotify Premium Türkiye abonelik ücretlerine 2024’ün ilk zammı geldi. Şirket geçtiğimiz yıl biri şubat, biri de temmuz ayında olmak üzere iki kez fiyat artışına gitmişti. 2024’te de şubat ayının başlamasıyla birlikte Spotify’dan zam duyurusu geldi. Zamla birlikte Premium aboneliklerinin fiyatı 59,99 ila 99,99 TL arasında değişecek.

Son zamla birlikte bireysel Premium aboneliğinin aylık ücreti 39,99 TL’den 59,99 TL’ye çıktı. Aynı çatı altında yaşayan iki kişinin dahil olabileceği Premium Duo paketinin fiyatı ise zammın ardından 54,99 TL’den 79,99 TL’ye yükseldi.

Altı hesabın katılabileceği Premium Aile planının aylık ücreti zamdan önce 64,99 TL idi. Son güncellemeyle birlikte Premium Aile paketinin aylık fiyatı 99,99 TL oldu. Öğrenci paketinin aylık abonelik ücreti ise 21,99 TL’den 32,99 TL’ye çıktı.

Spotify fiyat artışları konusunda en şeffaf davranan platformlardan biri. Şirket son zammında da bu tutumunu devam ettiriyor. Fiyat artışını hem e-posta hem de bildirimler aracılığıyla duyuran Spotify’ın internet sitesinde de yeni tarifeyi görmek mümkün oluyor. Buna ek olarak, mevcut abonelerin bir fatura döneminde daha eski fiyat karşılığında ücretlendirileceğini belirtmekte fayda var.

Spotify Premium zammı şaşırtıcı değil

Spotify Premium abonelik ücretlerine gelen zammın şaşırtıcı olmadığını belirtmek gerekiyor. Zira yukarıda da belirttiğimiz gibi, şirket geçtiğimiz yılın şubat ayında da bir fiyat artışına gitmişti. Buna ek olarak, Türkiye’de artık pek çok platformun yılda iki kez fiyat artırdığını düşününce de Spotify’ın uygulaması sürpriz olmaktan çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER