Eğlence

Spotify 2020 Özetin ile kullanıcılarına favorilerini hatırlatıyor

spotify 2020 özetin

Spotify, 2020 boyunca en çok dinlenen müzik ve podcast’lerini açıkladıktan sonra merakla beklenen kişiselleştirilmiş 2020 Özetin deneyimini kullanıma sunmakta vakit kaybetmedi. 2020 Özetin deneyimi; yıl boyunca kullanıcıların dinleme deneyimini oluşturan sanatçılar, şarkılar, müzik türleri ve podcast’ler hakkında derinlemesine bilgi sağlıyor.

Kullanıcılar bugünden itibaren Spotify’ın mobil uygulamaları üzerinden 2020 Özetin verilerine erişim sağlayabiliyor. Spotify artık gelenekselleşmiş hâle gelen Özetin deneyimi çerçevesinde bu yıl bazı yeni özellikler de sunuyor. Çevrimiçi müzik ve podcast platformunun sağladığı bilgiler biraz daha derinlikli hâle geliyor.

Bu yeniliklerden birisi uygulama içi testler. Bu testler ile dinleyiciler, en çok dinledikleri podcast’leri, sanatçıları hatta en çok hangi on yılın şarkılarını dinlediklerini tahmin etmeye çalışacaklar.

spotify 2020 özetin“En Sevdiğin Şarkı ile 2020 Yılının Hikayesi” olarak adlandırılan özellik ise yıl boyunca en çok dinlenen şarkıyla olan yolculuğa dair detaylı bilgiler edinilebiliyor. Şarkının ilk dinlendiği gün, en çok dinlendiği gün, 50. veya 100. dinlenmeye eriştiği gün burada gösteriliyor.

Podcast konusuna büyük önem veren Spotify, 2020 Özetin deneyiminde de podcast’leri atlamıyor. Kullanıcılar podcast dinlemeye ne kadar ayırdıklarını, en çok hangi podcast’i dinlediklerini ve hangi podcast’i aralıksız dinlediklerini görebiliyor.

Spotify bir şarkıyı çoğunluktan önce keşfeden, çalma listeleri ilgi gören veya listelerine çok sayıda yeni şarkı ekleyen kullanıcılarını da farklı rozetlerle ödüllendiriyor. Örneğin, bir şarkıyı 50 bin dinlemeye erişmeden önce dinleyen Premium abonelerine Lider rozeti veriliyor.

spotify 2020 özetin

Spotify 2020 Özetin içinde kullanıcılarına iki adet çalma listesi bulunuyor. Bunlardan birinde kullanıcıların 2020’de en çok dinledikleri şarkılar toplanıyor. Diğerinde ise kullanıcıların kaçırdıkları hit şarkılardan bazıları yer alıyor. Uygulama içinden 2020 özetlerini göremeyenler, spotify.com/wrapped adresi üzerinden kişisel özetlerine erişebilecek. Bu özetler oluşturulan kartlar sayesinde sosyal medya platformlarında kolaylıkla paylaşılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER