EğlenceManşetler

Spotify 2013’ün en çok dinlenenlerini açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2013’ün son ayına girilmesiyle birlikte internet ve teknoloji dünyasında bir gelenek haline dönüşen ”yılın en’leri” listeleri birer birer ortaya çıkmaya başladı. Bu yıl içinde Türkiye’de de faaliyete giren müzik akış servisi Spotify da bu furyaya katılanlar arasında yer alıyor. 2013’ü müzikal açıdan değerlendiren Spotify, platform üzerinde en çok dinlenen şarkıları açıklamasına ek olarak kullanıcıların ”2013’te ne dinledim?” sorusunu cevaplamasını da mümkün kılıyor.

spotify-en-cok-dinlenenler-041213

2013’te Spotify’ın en popüler kadın şarkıcısı Rihanna, en popüler erkek şarkıcısıysa Macklemore oldu. En popüler grup unvanınıysa Imagine Dragons kazandı. En çok dinlenen şarkı listesinin zirvesine Macklemore’dan ”Can’t Hold Us” yerleşirken, bu şarkının bulunduğu The Heist albümü de yılın en popüler albümü oldu. Daft Punk’ın tüm dünyayı kasıp kavuran şarkısı ”Get Lucky” ise Spotify’da 24 saat içinde 1.5 milyon kez dinlenerek en hızlı yayılan şarkı unvanını aldı.

Türkiye’deki Spotify kullanıcılarının en çok dinledikleri şarkılar listesinin zirvesindeyse ”Wake Me Up” ile İsveçli DJ Avicii yer alıyor. Bu yıl içinde Türkiye’de konser veren gruplardan biri olan Arctic Monkeys ”Do I Wanna Know” ile ikinci sıraya yerleşirken, Ellie Goulding de ”Burn” ile üçüncülük basamağına yerleşti. Daft Punk’tan ”Get Lucky” ve Miley Cyrus’tan ”Wrecking Ball” Türkiye’de ilk beşe giren diğer şarkılar oldu. Türkiye’deki Spotify kullanıcılarının en çok dinlediği sanatçıysa Lana Del Rey oldu.

Spotify kullanıcıları 2013 değerlendirme sayfasına üyelik bilgilerini girdikleri zaman kendilerine özel olarak hazırlanmış 2013 panoramasını da görebiliyor.

İlgili >> Spotify

İLGİLİ HABERLER