Teknoloji

Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX Twitter’a reklam veriyor

spacex twitter elon musk

Dünyanın en zengin insanları listesinin zirvesinde yer alan Elon Musk, zaten oldukça medyatik bir figürdü. Bu medyatiklik Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından iyiden iyiye artmış durumda. Görünen o ki, Musk yönettiği diğer şirketleri de mikro blog servisinin bilançolarını iyileştirmek için kullanmaktan çekinmeyecek. Yeni bir habere göre, Musk’ın uzay şirketi SpaceX Twitter’da büyük bir reklam kampanyası gerçekleştirecek. Bu kampanyanın hedefinde Avustralya ve İspanya’daki potansiyel müşterilerin olduğu söyleniyor.

Bu reklam kampanyası çerçevesinde Twitter’a 250 bin doların üstünde bir nakit girişi sağlanacağı belirtiliyor. Bu meblağ büyük resim içinde pek fazla şey ifade etmiyor. Ancak Musk’ın yönetimi ele almasından sonra Twitter’da ortalığın nasıl karıştığını ve şirketin reklam veren kaybını göz önüne alınca her yeni müşterinin mikro blog servisi için önem taşıdığı rahatlıkla söylenebilir.

SpaceX’in Twitter kampanyasına birkaç gün içinde başlaması bekleniyor. Kampanya çerçevesinde Avustralya ve İspanya’da yaşayan Twitter kullanıcılarının 24 saat boyunca zaman akışlarının en tepesinde Starlink paylaşımlarını yani reklamlarını göreceği belirtiliyor. Bu ülkelerdeki kullanıcıların Twitter’a ilk üç erişimlerinde Starlink reklamlarını görecekleri de gelen haberler arasında yer alıyor.

SpaceX Twitter’a ilk kez reklam veriyor

Bu kampanyayla birlikte SpaceX Twitter’a ilk kez reklam vermiş olacak. Şirketin Twitter’daki iletişiminin daha önce büyük ölçüde Elon Musk’ın yaptığı paylaşımlarla yürüttüğünü söylemek yanlış olmayacaktır. SpaceX reklamlarının Twitter’ın Musk döneminde yaşadığı reklam veren kaybını tek başına telafi etmesi mümkün görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER