Teknoloji

SpaceX Swarm Technologies uydu şirketini satın alıyor

spacex starlink swarm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX, küçük uydularla veri sağlayıcılığı yapan Swarm Technologies isimli şirketi satın alıyor. 30 çalışanı bulunan Swarm’ın 120 küçük uydudan oluşan bir ağı bulunuyor. Tarafların geçtiğimiz ay itibarıyla anlaşmaya vardığı belirtildi. Normalde kendi roketlerini ve uydu donanımlarını üreten ya da kiralama yoluna giden SpaceX için bunun sıra dışı bir hamle olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Taraflar arasındaki anlaşma, Swarm’ın 6 Ağustos’ta ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) yaptığı başvuruyla ortaya çıktı. Şirket söz konusu başvuruda kendisine ait uydu ve anten lisanslarının SpaceX’e devrini talep etti. Başvuruya göre, iki şirket arasındaki anlaşma 16 Temmuz’da imzalandı.

Swarm’ın FCC başvurusunda satın almayla birlikte iki şirketin yenilikçi uydu hizmetleri sunma kapasitelerinin artacağı belirtildi. SpaceX’in Swarm’ın fikri mülkiyetinden ve uzmanlığından yararlanacağı ve Swarm ekibinin SpaceX’e katılacağı da ifade edildi.

SpaceX ve Swarm konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmış değil. Ancak Swarm’ı satın alarak beklenmeyen bir manevra gerçekleştiren SpaceX’in kârlılık yolculuğunu sürdürme konusunda kararlı olduğu görülüyor.

İLGİLİ HABERLER