Teknoloji

SpaceX Starship’in ilk tam statik ateşleme testini gerçekleştirdi

spacex starship

SpaceX Starship için ilk tam statik ateşleme testini gerçekleştirdi. Bu testin sonuçları, Starship’in önümüzdeki ay yörünge test uçuşu yapmasının mümkün olduğunun sinyalini veriyor.

SpaceX bu testte 33 Raptor motorunu aynı anda çalıştırmayı hedefliyordu. Şirketin CEO’su Elon Musk 31 motorun aynı anda çalıştığını; ancak iki motorun çalışamadığını belirtti. Çalışan 31 motorun tam kapasitede işlediğinin altını çizen Musk, bunun yörüngeye ulaşmak için yeterli olacağını dile getirdi.

SpaceX’in geçtiğimiz kasım ayında gerçekleştirdiği statik ateşleme testi başarıyla tamamlanmıştı. Ancak şirket bu testte sadece 14 adet Raptor motorunu ateşlemişti. Daha fazla motoru çalıştırmak zorunda olan SpaceX’in, Starship’le astronotları Ay’a götürüp getirmeden önce birkaç başarılı test uçuşu yapması da gerekiyor.

SpaceX Starship’in insan taşıması için yüzlerce test uçuşu gerçekleştirmesi gerekiyor

ABD Federal Havacılık Dairesi’nin (FAA) Ticari Uzay Taşımacılığı konferansında konuşan SpaceX’in başkanı Gwynne Shotwell, Starship’in insan taşımadan önce yüzlerce test uçuşu gerçekleştirmesi gerektiğini belirtmişti. SpaceX Starship’in ilk test uçuşunun gerçekten bir test uçuşu olacağını hatırlatan Shotwell, asıl amacın fırlatma rampasını patlatmamak olduğunu dile getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER