Teknoloji

SpaceX’in Starship uzay aracı ilk kez 150 metre yüksekliği gördü

Spacex starship
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

SpaceX, Starship uzay aracının tam ölçekli bir prototipini başarılı bir şekilde havalandırıp yere indirdi. Şirket bundan yaklaşık bir yıl önce “Starhopper” isimli test aracıyla havada kısa bir gezinti yapmıştı.

SN5 olarak adlandırılan prototipin sivri burnunun olmaması nedeniyle ortaya çıkan görüntü “uzun bir su kulesinin uçması” şeklinde değerlendirildi. Ancak SN5, SpaceX’in Teksas eyaletinin Boca Chica şehrinde bulunan kalkış rampasından başarılı bir şekilde havalandı ve yine sorunsuz biçimde iniş yaptı.

SN5 bu testte 150 metre yüksekliğe ulaştı. SpaceX CEO’su Elon Musk, daha sonra yapılacak testlerde uzay aracının biraz daha yükseğe çıkacağını ve gövde kanatlarının da araca monte edileceğini belirtti.

SpaceX Starship testiyle birlikte kısa süre içindeki iki önemli işe imza atmış oldu. Şirket kısa süre önce de Crew Dragon uzay kapsülüyle iki astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan başarıyla geri getirmiş; yeniden kullanılabilir uzay araçları konusunda önemli bir ilerleme kaydetmişti.

İLGİLİ HABERLER