Teknoloji

SpaceX Crew Dragon’un ilk uzay seferi için geri sayımda sona yaklaşılıyor

spacex crew dragon

SpaceX, Crew Dragon isimli kapsülüyle Amerikan astronotlarını Uluslararası Uzay İstasyonu‘na taşımaya hazırlanıyor. Pek çok testten geçen kapsül, ilk insanlı test uçuşu için ABD’deki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü’ne getirildi.

Crew Dragon’un insanlı test uçuşu ve uzay yolculuğu için son hazırlıkları Cape Canaveral’da tamamlanacak. Eğer her şey yolunda giderse, kapsülün ilk insanlı yolculuğunu ilkbahar ayları içinde gerçekleştirmesi bekleniyor. SpaceX CEO’su Elon Musk, Crew Dragon’un ilk insanlı uçuşunu 7 Mayıs’ta gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtmişti. Bu uçuşta tecrübeli astronotlar Doug Hurley ve Bob Behnken’in de bulunması bekleniyor.

Crew Dragon, 2019’un başlarında insansız olarak Uluslararası Uzay İstasyonu’na gitmişti. Birkaç gün boyunca istasyona bağlı kalan uzay kapsülü, daha sonra Dünya’ya geri dönmüştü.

Ancak SpaceX Crew Dragon testlerinde bir sonraki aşamada işler pek de iyi gitmemişti. Test edilen kapsül, ateşleyici madde sızıntısı nedeniyle parçalanmıştı. Bu gerilemeye rağmen işleri yolunda koymaya başaran SpaceX, paraşüt testini ve iptal testini tamamlamıştı. SpaceX, son olarak Crew Dragon’un elektromanyetik parazit testinden geçmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER