Teknoloji

Elon Musk SpaceX Crew Dragon’un ilk görevi için tarih verdi

spacex crew dragon

SpaceX, Crew Dragon isimli uzay kapsülünün roketten ayrılma testini geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirmişti. Bu testin tamamlanmasıyla birlikte kapsülün uzaya insan taşımasının önünde bir engel kalmamıştı. Daha önce bu iş için 2020’nin başlarını işaret eden SpaceX, ilk kez daha somut bir zaman aralığı verdi.

SpaceX CEO’su Elon Musk; geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen testin ardından düzenlenen basın toplantısında, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) mürettebat götürme görevinin büyük ihtimalle yılın ikinci çeyreği içinde gerçekleşeceğini belirtti. Bu da yolculuğun nisan ile haziran ayları arasında olacağı anlamına geliyor.

SpaceX’ten daha önce yapılan açıklamalarda, net bir tarih verilmese de, 2020’nin birinci çeyreği işaret edilmişti. Şirket, Crew Dragon’un büyük ihtimalle şubat ayında hazır olacağını belirtmişti.

SpaceX Crew Dragon için büyük bir gecikme beklenmiyor

Yine de, işaret edilen bu tarihlere temkinli yaklaşmakta fayda var. Uzay yolculukları konusunda verilen tarihler, kimi zaman gerçekten son dakikada değişebiliyor. Buna ek olarak, Elon Musk’ın tahminlerinin kimi zaman fazla iyimser olabildiğini de unutmamak gerekiyor.

Roketten ayrılma sisteminin testi, Crew Dragon’un mürettebatlı uçuşundan önce yapılan son ciddi testti. Bu aşamadan sonra, daha önce karşılaşılan türden büyük gecikmeler yaşanması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER