Teknoloji

SpaceX Crew Dragon için hedeflerine bir adım daha yaklaştı

spacex crew dragon

SpaceX Crew Dragon isimli kapsülüyle uzaya insan taşıma konusunda önemli bir aşamayı daha tamamladı. Şirket, Crew Dragon’un kendisini uzaya taşıyacak roketten ayıracak olan sistemi test etti.

SpaceX, bu test için bir Crew Dragon kapsülünü de feda etti. Crew Dragon kendisini gökyüzüne taşıyan roketten ayrıldıktan bir süre sonra Atlas Okyanusu’nun sularına gömüldü. Kapsülü taşıyan Falcon 9 roket ise, tahmin edildiği gibi, kapsülün ayrılmasından doğan ani basınç ve aerodinamik değişikliği nedeniyle parçalandı.

SpaceX’in testin sonuçlarını tam anlamıyla değerlendirmesi ise zaman alacak gibi görünüyor. Şirket okyanusa düşen Crew Dragon’daki iki adet insansı test objesinin ne kadar sağlam kaldıklarını inceleyerek bir sonuca varacak.

Roketten ayrılma testi, SpaceX Crew Dragon ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na mürettebat taşımadan önce yapılan son büyük testti. Bu yolculuğun 2020’de başlaması planlansa da, henüz bu konuda verilmiş somut bir bilgi bulunmuyor. Gerçekleştirilen testler, Crew Dragon’un ilk başta görülen sorunlardan kurtulduğunu göstermesi açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER