Eğlence

SoundCloud Weekly SoundCloud kullanıcılarına müzikal öneriler sunacak

soundcloud instagram

Çevrimiçi müzik platformu SoundCloud, SoundCloud Weekly adını taşıyan yeni hizmetini duyurdu. Şirket bu yeni hizmetiyle kullanıcılarına her hafta kişiselleştirilmiş müzikal öneriler sunacak. Her pazartesi güncellenecek bu listelere SoundCloud’ın Keşif sekmesi üzerinden erişilebilecek.

SoundCloud Weekly’nin akıllara Spotify’ın üç yıldır sunduğu Haftalık Keşif listelerini getirdiğini söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır. SoundCloud da her hafta güncellenecek listelerde, kullanıcılarına yakın zamanlarda dinledikleri şarkılar ve DJ mix’leri doğrultusunda 30 öneride bulunacak. SoundCloud Weekly listelerinin hazırlanmasında beğenilen, paylaşılan ve bir çalma listesine eklenen şarkılar da dikkate alınacak.

Her hafta güncellenen bir çalma listesi sunmak, SoundCloud için geç atılmış ancak gerekli bir adım olarak tanımlanabilir. Geçtiğimiz yazdan bu yana yeni CEO‘su Kerry Trainor’ın öncülüğünde yeniden ivme kazanmak için hamleler yapan şirket, yeni tasarımı ve sunduğu yeni özelliklerle Spotify ve Apple Music gibi rakiplerine karşı ayakta kalmaya çalışıyor. SoundCloud bu esnada ana damarlarından biri olan bağımsız ve kreatif müzik insanlarıyla bağını korumaya da ayrıca önem veriyor.

SoundCloud Weekly de şirketin bu yöndeki çalışmalarının bir ürünü olarak tanımlanabilir. Kreatif ve bağımsız müzisyenlerle bağların koparılmaması konusundaki hassasiyet ise SoundCloud cephesinde başka bir probleme yol açacak gibi görünüyor.

The Verge sitesinde yer alan habere göre, SoundCloud Weekly listelerinde kullanıcılara lisanssız içerikler de sunuluyor. Şirket tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “SoundCloud olarak hak sahiplerinden alınan açık lisanslar ve kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerin bulunduğu platformlar için uygulanan provizyonların birlikte değerlendirildiği bir yapı içinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. SoundCloud içerik anlaşmazlıkları konusunda hak sahiplerinden gelen taleplere en hızlı şekilde geri dönüş yapıyoruz.”

İLGİLİ HABERLER