Eğlence

SoundCloud yeni yatırım ve CEO ile yola devam ediyor

soundcloud instagram

soundcloud yeni yatirimSoundCloud yeni yatırım sayesinde mali sorunlarından şimdilik kurtulmuş gibi görünüyor. Şirketin hissedarları, Raine Group ve yatırım şirketi Temasek Capital Management tarafından sunulan ve 170 milyon dolar sıcak para sağlayan yatırım teklifini kabul etti.

Yeni yatırım planının onaylanmasıyla birlikte şirkette yeniden yapılanma için de düğmeye basıldı. Şirketin CEO’su Alex Ljung, görevini eski Vimeo CEO’su Kerry Trainor’a devretti. Ljung, yoluna SoundCloud’un yönetim kurulu başkanı olarak devam edecek. Şirketin yönetim kurulundaki değişiklikler bununla sınırlı kalmadı. Michael Weissman, operasyon şefi (COO) koltuğuna oturdu.

Ljung, yeni dönemin başlangıcını bir blog yazısı aracılığıyla duyurdu. Ljung, şu ifadeleri kullandı: “Bana SoundCloud olmadan müzik dünyasında büyük bir boşluğun olacağını söylediniz. Kabul edemeyeceğimiz bu durumun gerçekleşmeyeceğini büyük bir mutlulukla söylüyorum.”

SoundCloud yeni yatırım sayesinde borçlarını da ödeyebilecek

SoundCloud geçtiğimiz ay iş gücünde yüzde 40 oranında bir kesintiye gitmişti. Şirket, mart ayında ise ayakta kalabilmek adına 70 milyon dolar kredi almak zorunda kalmıştı. Yeni yatırım sayesinde şirket borçlarını kapatabilecek. Ljung, SoundCloud’un yola güçlü ve bağımsız biçimde devam edeceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER